Vina u ritmu Interfesta

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Vina u ritmu Interfesta

Međunarodni festival vina Interfest održaće se od 16. do 18. juna na Trgu slobode u Novom Sadu.

Po devetnaesti put će se u opuštenom druženju, gustiranju vina, drugih pića i lokalne gastronomije okupiti brojna publika ali i više od 90 izlagača među kojima su najveće, najuspešnije srpske vinarije, ali i one male porodične. Objedinjenu ponudu vina i svega što čini vinski turizam predstaviće Sremski Karlovci, Sombor, Vršac, Inđija, Žabalj, Bačka Palanka, vinarije gostuju iz Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a po prvi put i vina Slovačke. Novi Sad će posebno predstaviti svoje vinare i publikaciju, kao i izložbu posvećenu novosadskom putu vina.

Uz kulen, sireve, vojvođanske kolače, med i peciva, atmosferu i čaše će zaljuljati  tambure, gitare i saksofon. Spisak izvođača najrazličitijih muzičkih pravaca koji će nastupiti tokom tri dana impozantan, a u petak će se na dva predavanja od 16:45 do 19 časova govoriti o organskom i biodinamičkom pristupu vinarstvu te o vinima Slovačke i potencijalnoj međunarodnoj saradnji Srbije sa tom zemljom na tom planu.

Radno vreme Festivala je od 19 do 24 časa, ulaz je besplatan, a čaše i vaučere za degustaciju je moguće kupiti na festivalskom ulazu.  | 

nazad na vrh

Srodni tekstovi