Premijera: Anonymous Crna Tamjanika 2021, Podrum Malča

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Premijera: Anonymous Crna Tamjanika 2021, Podrum Malča

U novu 2023. godinu niški Podrum Malča ušao je sa neobičnom, rekli bi egzotičnom premijerom, belim vinom od sorte crna tamjanika Anonymous.

Vino blagih aroma gde se ipak naslućuju sortne note šumske jagode i začuđujuće visoke elegancije dovoljno je intrigantno već činjenicom da nastaje od stare autohtone sorte. A to što se dobija nimalo jednostavnom blanc de noire tehnologijom gde se grožđe bere ranije a potom brzo hladi da bi se dalje obrađivalo tehnologijom belih muskatnih vina bez maceracije, samo je jagoda na vrh kolača želje da ga neizostavno probate.

- Vino je čist otisak berbe i onoga što je grožđe iznelo – kaže Bora Jović vlasnik vinarije.

Anonymous Crna Tamjanika je zapravo sjajno aperitivno letnje vino i prava je šteta što je za prvi put eksperimentalno urađena manja količina koja će teško dočekati pažnju stranih turista željnih da probaju autohtona vina. Možda tome pomogne cena od 2.100 dinara, odlično odmerena za male serije ekskluzivnih vina kao i činjenica da zahvaljujući distributerima koji su prepoznali kvalitet, od početka 2023. godine vina Podruma Malča postaju sve dostupnija, kako u Beogradu, tako i drugim gradovima Srbije.  | 

nazad na vrh

Srodni tekstovi