Somelijerski kursevi u Vinskoj kući Pavlomir

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Somelijerski kursevi u Vinskoj kući Pavlomir

Tradicionalno se u Novom Vinodolskom u Vinskoj kući Pavlomir održavaju kursevi Hrvatskog sommelier kluba gde polaznici stiču znanja prema međunarodnim ASI pravilima. Od 2022. godine i Udruženje Kvarner Wines se uključilo u organizaciju somelijerskih tečajeva na području Kvarnera kako bi se podigla opšta kultura stola i znanja o vinu te obogatila turistička ponuda i promocija Kvarnera kao eno – gastro destinacije.

Kurs prvog nivoa namenjen profesionalcima u ugostiteljstvu i onima koji tek započinju vinsku karijeru ili se zanimaju za vino održaće se od 20. do 26. 02. gde može učestvovati tridesetak polaznika. On-line deo je od 20. do 22. u vremenu od 17:00 do 20:00 sati, dok će se praktični deo održati od 24. do 26. 02. 2023. godine od 10:00 do 18:00 sati. Cena je 500,00 € + PDV, ali pojedine jedinice lokalne samouprave daju podsticaje za 50% školarine polaznicima koji zadovolje određene kriterijume.

 Polaznici uče kako ispravno poslužiti vino, kako opisati vino pomoću ASI terminologije, obrađuju glavne vrste i stilove vina, najvažnije vinske sorte Hrvatske, osnovna obeležja piva, kafe, čaja i vode uz osnove usklađivanja hrane i vina. Po uspešnom završetku polaznici dobijaju službenu potvrdu HSK o završenom somelijerskom kursu, a ako se skupi dovoljno zainteresovanih, do turističke sezone će se u Vinskoj kući Pavlomir organizovati i kurs 2. nivoa za one koji su položili prvi, te se mogu prijaviti i za ovaj.

Prijave na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. |

nazad na vrh

Srodni tekstovi