Džon Malkovič u Kamniku

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Džon Malkovič u Kamniku

Legendarni holivudski glumac balkanskog porekla Džon Malkovič, boravio je ovih dana u Makedoniji i degustirao crvena vina prestižne vinarije Chateau Kamnik.

- Za početak želeo je da proba naš Carmenere koji mu se jako dopao, a potom i vina Ten Barrels Cabernet Sauvignon Reserva kao i Heritage Cabernet Sauvignon Grand Reserva - otkriva direktorka prodaje Natalija Kuzmanovska.

Malkovič je kao gost Ohridskog leta sa dramsko-muzičkom predstavom Paklena komedija: Ispovesti serijskog ubice, iz Ohrida stigao u Skoplje kako bi zatražio podršku prethodno najavljenom projektu izgradnje filmskog studija Stonebridge u kome je jedan od partnera.

kamnik malkobvich 2
Džon Malkovič sa direktorkom prodaje vinarije Kamnik Natalijom Kuzmanovski

Tom prilikom posetio je vinariju Chateau Kamnik, koju su kao najreprezentativniju u Makedoniji odabrali organizatori posete Malkoviča. Obišao je barik podrum, potpisao se za uspomenu na bačve a potom i održao konferenciju za štampu gde je ponovio kako smatra da će realizacija projekta Stonebridge staviti S. Makedoniju na globalnu scenu filmske i muzičke industrije posebno ističući lokalne talente.

Inače, Malkovič poseduje vinariju Les Quelles de la Coste (LQLC) kraj francuskog seoceta Lakost i ruševina zamka koji je pripadao čuvenom piscu Markiz de Sadu (Marquis de Sade), a gde radi vina od sorti karmenere, kaberne i pino noar.

- Upravo iz tog razloga je posebno tražio da proba Chateau Kamnik Carmenere. Pomenuo je kako je njegov karmenere veoma sličan našem koji ga je bukvalno oduševio, baš kao i druga dva naša crvena vina – potvrdila je Kuzmanovska.  |

Foto: Kamnik arhiva 
nazad na vrh

Srodni tekstovi