Tikveš predstavio mlada vina i novo rukovodstvo

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Tikveš predstavio mlada vina i novo rukovodstvo

Vinarija Tikveš je na tradicionalnom Festivalu mladog vina u Kavadarcima, osim noviteta sa mikrolokacija iz berbe 2023, predstavila i Branku Slaveski, novu generalnu direktorku.

Sveža, iskričava mlada vina, šarene i nadahnute etikete, to je bila pozornica jesenjeg festivala koji se po 14. put održao u organizaciji najmoćnije vinarije Balkana i ovog dela Evrope.

Prestižna manifestacija privukla je brojne javne ličnosti, saradnike i partnere iz regiona kojima je uz degustaciju mladih vina predsednik Upravnog odbora vinarije Tikveš Svetozar Janevski predstavio novu generalnu direktorku Branku Slavesku, koja će na funkciju stupiti početkom 2024. godine.

Gosti na Festivalu mladog vina 2023

- Konstantno ulažemo u unapređenje svih segmenata našeg poslovanja, a upravo smo imali priliku da svoja iskustva i znanja podelimo na najvećem regionalnom sajmu Wine vision by Open Balkan. Promene nisu jednostavne, ali su ključne za obezbeđivanje održivog razvoja, a za to su nam potrebni pravi lideri. Zato dajemo poverenje Branki Slaveski, koja će impresivnim međunarodnim profesionalnim iskustvom dati značajan doprinos ispunjenju naših ciljeva.

A ti su ciljevi da u Tikvešu kao vodećoj vinariji u regionu ostanu fokusirani na implementaciju inovacija i na digitalizaciju u okviru procesa transformacije u zelenu vinariju, a u skladu sa strategijom održivog razvoja, pojasnio je Janevski.

Flaše mladog vina

Branka Slaveska je diplomirala na Mašinskom fakultetu u Skoplju a magistrirala menadžment i poslovnu administraciju na Univerzitetu u Šefildu. Karijeru je započela u Pivari Skoplje, a 2005. i 2006. godine bila je komercijalni direktor vinarije Tikveš. Poseduje bogato međunarodno iskustvo, više od 25 godina rada na rukovodećim položajima u Rusiji, Belorusiji, BiH, Hrvatskoj i Italiji.

Inače, posetioce festivala zabavljali su muzička grupa Ringtones i internacionalna grupa Barcelona Gipsy balKan Orchestra, kao i više didžejeva, pri čemu je Festival mladog vina imao i ove godine humanitarni karakter. Gosti su mogli da upute SOS donacije Dečijem selu i muzičkoj školi Enterprajz, što je svojevrsna najava podrške koju će Tikveš pružati razvoju mladih muzičkih talenata.  | 

Foto: Vinarija Tikveš
nazad na vrh

Srodni tekstovi