Bermet Kiš među Najboljim iz Vojvodine

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Bermet Kiš među Najboljim iz Vojvodine

Posebnu oznaku kvaliteta Najbolje iz Vojvodine dobilo je ove godine 13 proizvođača među kojima tri vinarije: Deurić, Kiš i Kovačević.

Porodična vinarija Kiš iz Sremskih Karlovaca sa veoma dugom tradicijom praktično je zaštitno ime brenda bermet po kome je, između drugih brojnih dobrih vina iz ovog poduma, posebno prepoznatljiva. Nova, još uvek nedovršena vinarija usred vinograda na najboljim položajima jasan je put daljeg napretka.

Veliki broj vinskih turista koji redovno posećuje trenutne kapacitete u ulici Karlovačkog Mira 46 lako prepoznaje zbog čega se Kiš kao vinarija srednje veličine našla na samom vrhu kvaliteta globalne ponude Vojvodine sa velikim vinarijama kakve su Deurić ili Kovačević.

Kis 247 305

Crveni i beli Bermet Kiš, kao i Rose ove vinarije osvajaju najznačajnija priznanja na međunarodnim takmičenjima, od balkanskog trofeja za roze na BIWC 2014 nadmetanju i zlatnih medalja za Bermet, do titule najboljeg Portugizera sveta iste godine.

Za prestižnu oznaku Najbolje iz Vojvodine iniciranu 2021. godine u okviru konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam kao potvrdu kvaliteta u kategorijama proizvoda, programa usluga, manifestacija i starih zanata, ove godine stiglo je 50 zahteva a odabir kandidata napravila je komisija koju čine predstavnici Pokrajinske vlade, Univerziteta u Novom Sadu, TO Vojvodine i drugih organizacija.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi