9. Salon vina Kragujevac

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
9. Salon vina Kragujevac

U Kongresnom centru hotela Kragujevac će se 5. i 6. aprila održati deveti Salon vina Kragujevac, najznačajnija privredno-turistička vinska manifestacija u centralnoj Srbiji u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije.

Petak 5. april od 15 do 21 čas nosi naziv Dan vinara i profesionalnih vinskih kupaca a namenjen je poslovnim susretima, prezentacijama i degustacijama sa predstavnicima Retail i HoReCa sektora, distributerima, vlasnicima i menadžerima vinoteka, restorana i hotela. Spisak profesionalnih kupaca biće dostavljen prijavljenim izlagačima do 29. februara kako bi planirali B2B susrete.

Predavanje i panel diskusiju na temu Marketing u vinskom sektoru - Kanali prodaje, put do krajnjeg kupca biće organizovana uz podršku koju Salonu daju Privredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga a aktivnosti će se odvijati u salama 1 i 3 na prvom spratu.

Dan ljubitelja vina u subotu 6. aprila od 12 do 20 časova namenjen je posetiocima, degustaciji vina i autentične hrane, edukacijama i stručnim radionicama. Aktivnosti se odvijaju u Restoran sali u prizemlju i salama 1 i 3.

Poseban deo Salona je namenjen predstavljanju srpskih organskih vina, a u saradnji sa onlajn magazinom Vino.rs i Centrom za razvoj vinskog turizma biće 5. aprila dodeljena nagrada za Najveći doprinos vinskom turizmu u 2023 godini vinariji Atelje vina Šapat.

Rad Salona pratiće brojni pisani i elektronski mediji a za učešće je zainteresovano već više od 90 vinarija, proizvođača hrane, te brojni vinski profesionalci pa stoji poziv da se što pre prijavite i potvrdite učešće slanjem popunjenog prijavnog lista.

Detalje o Salonu vina i program možete videti na sajtu vinski vitezovi šumadije

nazad na vrh

Srodni tekstovi