Pinot Noir Deurić za poznavaoce

  • Objavljeno u Vesti
Pinot Noir Deurić za poznavaoce

Pinot Noir 2020 vinarije Deurić, aktuelan na srpskom tržištu dostupan je na čašu i u londonskom Story restoranu sa dve Michelin zvezdice. A izuzetnu priliku da se probaju sve berbe Deurićevih pinoa imaće ekskluzivno posetioci predstojećeg Grand Tastinga 24. februara u Beogradu 24. februara u Beogradu!

Velika Britanija je najveće i najuspešnije izvozno tržište vinarije iz Male Remete, a osim Story restorana, u bistrou Story Cellar sa jednom zvezdicom u Kovent Gardenu moguće je uz Deurić Pinot Noir piti i njihov Chardonnay classic.

restaurant square
Londonski restoran Story sa dve Michelin zvazdice, mesto gde može da se popije Pinot Noir vinarije Deurić / Foto:Restoran Story/printscreen

- Naša dva vina su takođe uključena u uparivanje sa hranom i nalaze se na tejsting meniju restorana Forest u Lejk Distriktu – kaže direktor vinarije Mirko Niškanović. - Britanija nam je fantastično tržište, prošle godine smo bili na dva sajma, jedan je dvodnevni Sitt za profesionalce u Londonu i Mančesteru, gde je naš pino bio izuzetno zapažen, a drugi je najznačajniji sajam Fair u Londonu gde je interesovanje publike takođe bilo ogromno.

Znate li kako se zvao prvi pino noar vinarije Deurić? Odgovor je Talas Crveni iz berbe 2014. U tom vinu pino noar je vodio glavnu reč uz pomoć nešto merloa. Već sledeća berba ekstremno voćnog i pitkog vina u sortnom odnosu pola-pola donosi srebro na Decanteru i AWC u Beču i titulu vina s najboljim odnosom cene i kvaliteta u crvenom segmentu.

Deuric 005
Mirko Niškanović, direktor vinarije Deurić

Od 2015. godine svake jeseni vinarija Deurić izbacuje Pinot Noir na tržište, a kompletna vertikala naći će se na ovogodišnjem izdanju Grand Tasting 2024 kao jedna od najvećih atrakcija ovog prestižnog regionalnog salona vina.

- Biće to specijalan događaj u okviru Grand Tastinga, a vina ćemo otvoriti publici u tačno određenom vremenskom intervalu, verovatno na početku manifestacije, što znači da ova „pino vertikala“ neće bita dostupna sve vreme jer su količine ograničene – kaže Niškanović.  |

Foto: Boban Vidović
nazad na vrh