Tikveš okićen zlatima u Nemačkoj

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Tikveš okićen zlatima u Nemačkoj

Na prvom velikom ocenjivanju u 2024. godini za vinski gigant Tikveš Châteaux & Domainеs se može primeniti poslovica „Prvo pa zlatno“. Naime na prolećnom izdanju svetski cenjenog nadmetanja Mundus Vini,Tikveš je osvojio dve specijalne nagrade, uz još šest zlata i jedno srebrno odličje.

Izuzetan uspeh krunisalo je Veliko zlato (Grand Gold) za vino Bela Voda red 2021, te titula Najboljeg belog vina Makedonije (Best of Show North Macedonia white) za etiketu Bela Voda white 2022, potvrdivši najviše domete čuvenih vina iz Tikveškog regiona pa i ona iz najsvežijih berbi.

Uz pomenuta, još je šest vina osvojilo zlatne medalje: Bela Voda white 2022, Domaine Lepovo Chardonnay 2022, Bela Voda red 2015, Babuna red 2022, Alexandria Cuvée red 2022, kao i Barovo red 2021 proizvedeno u vinariji Кrnjevo.

Srebrno odličje prigrlila je etiketa Luda Mara White Cuvée, koja će uskoro biti puštena u prodaju.

- Uspeh koji su vina Tikveš ostvarila na Mundus Vini 2024, predstavlja svojevrsni reper i predznak onoga što će uslediti na ostalim takmičenjima tokom godine a što će doprineti željenom pozicioniranju naših vina na tržišta - izjavila je je generalna direktorka vinarije Tikveš Branka Slaveska. - Ove nas nagrade čine posebno ponosnim jer su još jedna potvrda dugoročne strategije razvoja koja se temelji na proizvodnji vina na specifičnim mikrolokacijama, vrhunskog kvaliteta i autentičnosti.

Osvajanje nagrada na Mundus Vini u Nemačkoj smatra se izuzetnim uspehom, s obzirom na stroga pravila testiranja i brojne prijave iz celog sveta kojih svake godine ima više od 12.000. Nagrađena Tikveš vina nalaze se među 64 koja su ove godine dobila veliku zlatnu medalju, dok su ukupno 1.727 vina osvojila zlato, a 1.183 vina je nagrađeno srebrnim medaljama.

Svake godine vina ovog brenda osvoje više od 100 nagrada i priznanja na renomiranim međunarodnim vinskim takmičenjima a najnovija odličja potvrđuju kako je Tikveš jedan od najnagrađivanijih proizvođača vina iz našeg regiona na svetskom nivou.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi