Wine Fine vinski festival u Trebinju

  • Objavljeno u Info
Wine Fine vinski festival u Trebinju

U Trebinju će se na platou gradske pijace (Trg slobode) 25. maja od 17-22 časa održati prvi međunarodni festival vina i hrane Wine Fine Trebinje.

Uz veliki broj posetilaca očekuje se učešće preko 40 izlagača vina i hrane iz šireg regiona (BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Rumunija). Uživanje u bogatstvu ponude upotpunjeno je nastupima regionalnih muzičkih zvezda, Ace Pejovića 24.05. i Ivana Bosiljčića (25.05.) koji će za sve ljubitelje vina prirediti Naše veče. Takođe, predviđena je i vinska radionica koju će držati enolog Josipa Andrijanić.

Ovaj prelepi grad na Trebišnjici želi da se uz već prepoznatljivi i jedinstveni Salon žilavke učvrsti na vinskoj mapi novim festivalom za širu publiku. Manifestacija će se odvijati u okviru projekta Otvaranja ljetnje turističke sezone, tokom kojeg Grad Trebinje i Turistička organizacija Grada Trebinja tradicionalno spremaju niz kulturnih, zabavnih i edukativnih događaja.

Festival je inače deo velikog međunarodnog projekta koji se provodi u saradnji sa švajcarskom organizacijom Caritas sa ciljem unapređenja sektora poljoprivrede i turizma kao komplementarnih oblasti.   | 

nazad na vrh