Rnjak Cuvee je najbolje crveno vino Banata

  • Objavljeno u Info
Rnjak Cuvee je najbolje crveno vino Banata

Banatski festival vina održan 18. maja u Gradskoj bašti Zrenjanina privukao je veliki broj posetilaca a na ocenjivanju je trofej Najboljeg vina Banata u kategoriji crvenih poneo Cuvee de Rgnac 2019 Rnjak.

Vinarija Kepul iz Iđoša pobedila je rozeom od probusa iz berbe 2023, dok je vinarija Galot iz Banatskog Karlovca dobila čak 95 poena za Pinot Grigio 2020 kao najbolje belo vino Banata.

Dugo očekivana nova berba (2019) vina Cuvee de Rgnac 2018 sada je na tržištu i odmah je osvojila prestižno priznanje u sve jačoj konkurenciji srpskih crvenih etiketa.

Cuvee de Rgnac 2019 Rnjak je iz godine koja je donela dodatni skok na lestvici ekspresivnosti uz čak nešto više alkohola u odnosu na prethodne berbe. Tako ova kupaža kaberne sovinjona i merloa u razmeru 70:30 donosi 14% alkohola i utisak jačine koja će posebno prijati obožavaocima crvenih vina snažnijeg tela i duže završnice. Time se Cuvee uklopio u novu liniju vina ovog guduričkog podruma gde su već noviteti iz berbe 2019, merlo Skala i sortni kaberne sovinjon Puž.

Osim za ova crvena vina na štandu vinarije Rnjak vladalo je veliko interesovanje i za sočni roze od sorte muskat hamburg te izvrsni Sauvignon Blanc.   |

nazad na vrh