Džervin Grašac obasjao platinom GROW du Monde

  • Objavljeno u Info
Džervin Grašac obasjao platinom GROW du Monde

U kategoriji odležalih vina Grašac 2020 doneo je platinu za Srbiju i Podrum Džervin 1927 sa osvojenih 94 poena u konkurenciji odležalih grašaca.

Knjaževačko vino iz tanka tako je u konkurenciji brojnih graševina, italijanskih, olasz i laških rizlinga (što su sve sinonimi za grašac) dokazalo veliki uspon nekadašnjeg giganta u novom ruhu. A koja je tajna ovog vina?

- Vinograd je star preko 20 godina a i malo smo pustili grožđe da duže zri. Delom i nenamerno jer je krenula neka kiša a mi rekosmo, neka ga, nećemo žuriti sa branjem – objašnjava uz osmeh Radovan Jović, menadžer vinarije. – I to, pa i ovo vino je dokaz da grašac može da podnese duže odležavanje, kako na čokotu, tako i u podrumu. Sve je bolji i tek sad shvatam ono što mi je jednom prilikom jedan stari kelner negde namignuvši rekao: „Nema vina bez Džervina“ (smeh).

Platina osvojena na GROW du Monde za Grašac 2020  kom je cena 700 RSD plus PDV, uz onu sa Wine Vision Trophy 2023 za Cabernet Sauvignon 2019 i izbor među pet crvenih vina s najboljim odnosom cene i kvaliteta u 2023. godini, svrstavaju Džervin 1927 u svakako najpoželjnije proizvođače na domaćoj sceni.   |

nazad na vrh