VII Salon IN VINO

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

VII Beogradski salon vina u organizaciji Agencije za marketing IN VINO održan je u hotelu Hyatt 17. i 18. decembra.

Jedna od najatraktivnijih manifestacija ove vrste u regionu zapoćela je dan ranije, u četvrtak, svečanom večerom u restoranu Foccacia za specijalne goste - poznate evropske vinare i relativno mali broj zvanica (44) koje su uživali u vrhunskim evropskim vinima i specijalitetima Hyattovog šefa kuhinje. Glavni program Salona obuhvatao je degustaciju 440 vina iz 105 vinarskih kuća celoga sveta.

- PROBUS je profesionalna degustacija srpskih vina, a kao posebna kategorija izdvojena su „en primeur“ vina, uzorci koji još odležavaju.

- SOFRA je izložba i degustacija autentične i delikatesne hrane. U okviru ovog događaja, takođe se organizuju posebna predavanja, radionice i specijalne degustacije.

Prateći program sadrži ukupno 34 događaja i uključuje predavanja, radionice, promotivne i specijalne degustacije. Podeljen je na dva dela, prvi - premijerni, predstavlja vinarske kuće koje su se tokom godine prvi put pojavile na srpskom tržištu, pa će posetioci moći da se upoznaju sa vinima Krita, Austrije, Nemačke, doline Rone, Istre, Pijemonta, Goriških brda ali i sa nekim novim domaćim vinarijama.

„Pronađite svoj ukus“, je drugi deo posvećen slaganju vina i hrane.

Prateći program otvoren je za sve posetioce Salona uz obaveznu rezervaciju (putem telefona 011 6147  669 radnim danima od 09.00 – 15.00 h.) koja važi samo uz plaćenu kotizaciju za Glavni program. Cena dnevne kotizacije na Salonu je 1.200 rsd, kaucija za čaše je 300 rsd, a kompletnu najavu Salona i spisak učesnika možete pronaći na adresi www.invino.rs.

nazad na vrh

Srodni tekstovi