Trnjak FEST 2024

  • Objavljeno u Info
Trnjak FEST 2024

Drugi Trnjak FEST će se održati u Gradskom parku u Ljubuškom 21. i 22. juna kao manifestacija sa ciljem da promoviše trnjak, autohtonu vinsku sortu koja u poslednje vreme privlači sve veći interes.

U planu za prvi dan, petak 21.06. je obilazak vinarija i prirodnih lepota Hercegovine i Dalmatinske Zagore za novinare i medije, a veče završava u Imotskom na gala večeri gde će biti uparivana vina od sorte trnjak uz hranu u restoranu Tri Sunca.

Festivalski deo će biti održan dan kasnije 22. juna, a očekuje se dolazak i prisustvo vinogradara i vinara iz Hercegovine i Dalmacije koji proizvode vina od sorte trnjak, te uglednih vinskih stručnjaka iz regije i sveta, somelijera, novinara, predstavnika kompanija uključenih u vinski sektor, diplomatskih predstavnika i državnih institucija, te brojnih drugih ljubitelja vina i dobrih događanja.

U subotu (22. jun) od 14 časova održaće se stručna predavanja na temu trnjka, od 16h stručna radionica Trnjak u kupažama, dok će posle otvaranja u 19h, tokom manifestacije biti proglašen Ambasador trnjka, a predviđen je i muzički program tokom trajanja Tnjak FESTa.

Organizator FESTa je Udruga vinogradara i vinara Ljubuški  |

nazad na vrh