Šapat i Šekspir za san letnje noći

  • Objavljeno u Info
Šapat i Šekspir za san letnje noći

Vina vinarije Atelje vina Šapat deo su ponude internacionalnog dramskog Šekspir festivala (Itaka Shakespeare Festival/Serbia) koji se od 4. do 7. jula održava u Vili Stanković u Čortanovcima.

Program festivala čine savremene svetske produkcije Šekspirovih dela a njegovo 11. izdanje jubilej je saradnje Festivala i vinarije Šapat duge 10 godina koja sada dobija novi zamah sa novim Šapatom kao spoj kulturnog brenda Vojvodine i Srbije, sa ozvaničenim vinskim brendom.

- Od prvog dana nam je ideja bila da festival sa obronaka Fruške Gore treba da ima zvanično vino festivala sa tih istih padina, i da ta vinarija ujedno bude mesto gde inače često dovodimo naše strane i domaće goste – napominje osnivač i direktor festivala reditelj Nikita Milivojević.

Osnivanje Šekspir festivala u Srbiji inicirao je Milivojević nakon premijere njegove predstave Henri VI u čuvenom Glob teatru u Londonu maja 2012. godine. Pored želje da nam otkrije Šekspira na nov način, bio je vođen idejom da se državna rezidencija Vila Stanković, inače prostor zatvoren za javnost, učini atraktivnim kulturno-turističkim mestom.

U okviru programa 4. jula će u 20:00 časova biti održana predstava Bogojavljenska noć (Pozorište mladih Srbija) ali i San letnje noći (Flute Theatre, Velika Britanija) za osobe sa autizmom.

Petak 5. jul je San letnje noći (Flute Theatre, Velika Britanija), subota 6. jul Romeo i Julija:Poslednji sati (ImPerfect  Dance Company, Italija), subota 7. jul Hamlet Double Bill (La Ribalta Teatro & The English Theatre Company, Italija). Sve predstave počinju u 20:00 časova. Više informacija možete naći na sajtu manifestacje.

Za vreme Festivala posetioci će moći da se druže i sa vinima Atelje vina Šapat.  |

nazad na vrh