Pobednici Sabatine 2011

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

Logo_Sabatina2011Proglašenjem šampionskih vina u subotu 5. novembra u hotelu Kolovare u Zadru završena je 21. Sabatina, najveća međunarodna manifestacija vinara i vinogradara u Hrvatskoj.

pobednici-sabatina-2011Prvi put u istoriji ove manifestacije dve glavne nagrade pripale su istom proizvođaču - Zlatan otok d.o.o., koji je šampionsku titulu dobio u kategoriji crvenih vina za Zlatan Plavac Grand CRU 2008, te kod belih za Zlatan Pošip 2010.Za najbolje penušavo vino proglašeno je Misal Rose, Đordana Peršušića iz Poreča, najbolje crveno zadružno vino je Ivan Dolac Barrique 2007 Poljoprivredne Zadruge Svirče - Badel 1862, a najbolje belo zadružno vino je Pošip Čara 2010, Poljoprivredne zadruge Pošip iz Čare.Šampion za izgled proizvoda je Badelovo vino Korlat.

Na maloj svečanosti pre službene ceremonije dodele nagrada, šampion Sabatine 2011 Zlatan Plenković rekao je okupljenim novinarima da je s crvenim vinima već dvaput bio najbolji na Sabatini, ali da mu je nagrada za Pošip posebno draga. Njegov Pošip dolazi iz Makarske, iz vinograda starog samo pet godina, pa je posebna sreća što je mlada loza bez upotrebe veštačkih gnojiva dala tako dobro vino.

nazad na vrh