VIII InVino salon

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

Salon-BanerGlamour koji sa sobom nosi brend Hyatt Regency objediniće snage sa agencijom IN VINO u trasiranju puta ka najznačajnijoj vinskoj manifestaciji jugoistočne Evrope.

 

Osmi Salon vina, čiji će se glavni program 9. i 10. decembra održati u salama Beograd - Budva i prestižnoj Kristalnoj dvorani, biće dodatno pojačan specijalnim gostima, brojnim predavanjima, radionicama i privatnim degustacijama, a sve to u okviru „pratećeg programa“ u salama Kalemegdan, Kopaonik, Boardroom i Foccacia.

invinocupeGlavni program sve je zahtevniji, što je u neku ruku jedina zamerka organizatorima. Apsolutno je nemoguće makar i površno upoznati, a kamoli degustirati sve što je po volji kad je pred vama 101 vinarska kuća iz 15 zemalja sa čak 500 etiketa! I to samo tokom dva dana trajanja manifestacije. Tako posmatrano, kotizacija od 1.200 dinara (dnevno) predstavlja pravi sitniš za ulaznicu u svetski vinski raj pošto se predstavljaju vodeće vinarije iz regiona, ali i značajna imena iz Francuske, Španije, Grčke, Južne Amerike, sa Novog Zelanda. Još je teže profesionalnim vinoljupcima koji pravo zlato traže u pratećem programu gde sve vrvi od gourmet gastronomije i stručnjaka koji će se u ukupno 42 zasebna eventa baviti pronalaženjem sopstvenih ukusa, uparivanju paste i vina, obrađivati posnu trpezu, jednostavno, i ako treba: sljubljivati dosad nesljubljeno. A na specijalnim degustacijama i edukacijama poput „Sélection de Grains Nobles“, „Chateauneuf du Pape i ostale apelacije Rone“, „Čaše za vino – uticaj dizajna“, ili „Tajna Amaronea, vertikalna i horizontalna degustacija vina Masi iz Veneta“, govoriće vrhunski stručnjaci iz pomenutih oblasti. Tu posebno treba pomenuti nastup Frančeska Rikazolija, vlasnika najstarije italijanske vinarske kuće Barone Ricasoli i naravno, ekskluzivno predstavljanje njihovih vina.

Posebne pohvale upućujemo organizatoru zbog značajne intencije da se u što više ovakvih programa i specijalnih prezentacija, kao predavači aktivno uključe vinari iz Srbije i prezentiraju sopstvena vina brojnim inostranim gostima i predstavnicima vinskih medija i biznisa kroz specifična uparivanja sa nacionalnim i drugim specijalitetima. Svi programi su otvoreni za sve posetioce Salona – ali, uz obaveznu rezervaciju jer je broj mesta ograničen! Za degustacije su čaše obezbeđene, dok kaucija za glavni deo programa iznosi 300 dinara. Salon je oba dana otvoren od 12 do 20 časova.

nazad na vrh