Kačarevo novi datum

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

vinarijada-dolovoUdruženja vinara i vinogradara „Sveti Trifun“ organizuje od 4. do 14. februara u Dolovu manifestaciju Vinarijada.

Dolovo se nalazi na zapadnim obroncima Delibatske peščare, na teritoriji grada Pančeva, od čijeg je centra udaljeno oko 20 km. Uz takmičenje vinara i promociju domaćih mladih i zrelih vina, očekuju vas predavanja, promocija vinskog puta Deliblatska peščara, besplatne degustacije, ali i takmičenje u brzom ispijanju danas već pomalo zaboravljenih špricera.
Poslednjeg dana manifestacije, na dan Svetog Trifuna, uz sečenje slavskog kolača i simbolično orezivanje loze u vinogradima, biće objavljeni rezultati nadmetanja vinara.
P.S.
Ako ogladnite, možete skočiti u obližnje Kačarevo, 11 km severno od Pančeva, gde se prema poslednjim saznanjima od 01. do 04. marta održava jubilarna 25. slaninijada. Na jedinstvenom sajmu slanine, mesa i mesnih prerađevina, uz kulturno- zabavni program, ispratite takmičenja u tipično srpskim disciplinama: kuvanje paprikaša „Zlatni kotlić", topljenje slanine „Zlatni čvarak" ili svinjokolj na tradicionalan način, a povrh svega toga tu je i - Slaninarski bal!

nazad na vrh