Tikveš se opet „parkirao”

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

vranec-tikvesMakedonska vinarija Tikveš ponovo je oduševila čuvenog „vinskog advokata” Roberta Parkera. U najnovijem izdanju prestižnog magazina The Wine Advocate, Vranac Special Selection 2010 zaslužio je 90 poena na čuvenoj Parkerovoj skali. Pre toga je Bela Voda 2010 bila jedino vino iz Makedonije koje je uopšte bilo ocenjivano od ovog vinskog kritičara (94 poena).

Parkerove ocene utiru put vinima na severnoameričkom tržištu, pa su ova dva zlatna uspeha, kao i intenzivne višemesečne promotivne aktivnosti, doprinele da cela količina vina Vranac Special Selection predviđena za prodaju ove godine (više od 40.000 flaša) bude otkupljena od strane poznatog uvoznika evropskih vrhunskih vina, kompanije European Cellars.

Parker je Vranac Special Selection 2010 svrstao u rang vrhunskih vina poput onih iz Južne Francuske i Španije i naglašava da se radi o „vinu sa unikatnim karakterom, intenzivnom crvenom bojom, jakim aromama i prepoznatljivim ukusom.”

Ljubitelji vrhunskih vina u Srbiji moći će ovo vino sa potpisom Philippea Cambiea da probaju početkom septembra, kada će seVranac Special Selection 2010 naći i na srpskom tržištu.

nazad na vrh

Srodni tekstovi