Cuvee No.1 Zvonko Bogdan

zb-cuve-02Subotičko-horgoška peščara ima vinsku tradiciju dugu preko 2.000 godina. Specifičan teren, umereno kontinentalna klima i kvalitetne sorte vinove loze vekovima daju vina harmoničnog ukusa, veoma intenzivnog mirisa i mekih tanina. Ali, od nekadašnje slave malo toga je sačuvano. Čini se da najviše napora u obnovu ugleda i tradicije tog regiona ulaže danas vinarija Zvonko Bogdan, što na svoj način potvrđuje i njihovo novo vino Cuvee No.1.

U pitanju je uzoran predstavnik podneblja na kojem je vino nastalo i očigledne umešnosti enologa da te atribute izbalansira. U poslovnoj filozofije vinarije kvalitet vina i vinograda su apsolutni prioritet, a pored zemljišta, preduslov za vrhunska vina su i kontrolisano mali prinos roda po čokotu, isključivo ručno branje i stroga završna selekcija grozdova.

Glavni enolog vinarije Thomas Seeger, inače vlasnik nemačke vinarije Seeger, jedan je od najcenjenijih vinara Nemačke, čije iskustvo je donelo vinima sa etiketom ZB dragoceni internacionalni prizvuk.

Novi Cuvee sastavljen je od tradicionalnih sorti crvenog grožđa, a mirisi koji se postepeno razvijaju u čaši su crna ribizla, divlja višnja, crveno i crno šumsko voće.

Flaširano je ukupno 16.000 boca bordealise, 600 magnum flaša i 123 flaše grands formata.

Cena od oko 1.300 dinara u potpunosti je opravdana kvalitetom vina, njegovim sortimentom i kvalitetom berbe 2008!

Sve u svemu, vinska scena Srbije postala je bogatija za kompleksno vino koje "ima svoju priču" i jasan internacionalni potencijal! Sklopite oči, uzmite gutljaj ovoga vina i pustite da vas ono vodi. Cuvee No. 1 to sigurno može.

Naziv vina: Cuvee No.1
Berba: 2008
Sorta: cabernet franc, merlot, frankovka
Proizvođač: Zvonko Bogdan
Sadržaj alkohola: 13,5%

Poslednji put izmenjenosubota, 08 septembar 2012 19:53
nazad na vrh