Mendek „Selekcija” u Beogradu

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share

mario-mica-01

Probali smo vino za koje neki tvrde da je u samom „Made in Croatia” vrhu od početka III milenijuma. Mario Mendek je svoj plavac mali „Selekcija” lično predstavio srpskim kolegama. Na mnogo načina kontroverzni hrvatski  „vinski krstaš u ime njegovog Visočanstva plavca malog”, gospodin Mendek nedavno se obreo u hladu jedne od sojenica podno mosta kod Obrenovca.

U opuštenom društvu kolega & zabavljača, te domaćina Miće Uzelca (Enotria), prvi put je nezvanično promovisao u prestonici Srbije svoj već čuveni pelješački plavac imena „Selekcija”.  mendek-selekcija Ovo čudesno vino za koje mnogi tvrde da može stati uz rame Grgićevom Plavcu (koga u slast možete piti, recimo u Las Vegasu), svakako je jedino vino sa Pelješca koje se proizvodi u količinama zanimljivim širem tržištu. Veoma se razlikuje od berbe, do berbe, kako šmekom, tako i cenom, ali za razliku od berbe 2003, koja je na izvoru stajala preko 35 eura buteljka, Selekcija 2006. bi trebalo da bude prvi pravi komercijalni (nikako - jeftin) hit.mario-mica-02

Hrvatski kolega (Mozaik) nakon promocije ovog vina u Esplanadinom restoranu Zinfandel piše:

„U aktualnoj su 'Selekciji' tanini prisutni, ali posve glatki, vino je već sada jako pristupačno, petnaest posto alkohola doslovno je savršeno integrirano, primarne arome nisu opterećene raznim nepoželjnim dodatnim elementima koji se redovito javljaju kod većine peljeških plavaca (od Bretta, preko životinjskih nijansi do octenih kiselina), a vino je perfektno izbalansirano i užitno. 'Selekcija' iz 2006. spada među sasvim rijetka moderna vina s Pelješca, koja su uspjela zadržati sortni identitet i osjećaj terroira. Čim je pomirišete, znate da se radi o plavcu, i pretpostavljate da dolazi s Pelješca, a ne s Hvara. Mario Mendek novom je 'Selekcijom' obavio jako dobar posao”.

I onda daje ocenu 8+


nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama