Tjedan Sabatine u Kući hrvatskih vina

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share

kuca-hrvatskih-vina1
Pred početak ovogodišnje Međunarodne manifestacije vinogradara i vinara Sabatina 2010,  od 4. do 7. novembra u hotelu Le Meridien Lav, nadomak Splita, Zadružni savez Dalmacije organizovao je i „Tjedan Sabatine u Zagrebu”, u Kući hrvatskih vina, Zastavnice 13c. Posetioci su mogli besplatno da degustiraju i kupuju po promotivnim cenama vina nagrađena na prošlogodišnjoj Sabatini.

Zanimljiv je podatak da su tada po prvi put kao posebna kategorija ocjenjivana tzv. rinfuzna vina proizvedena za kućnu upotrebu, a koja nemaju dozvolu za stavljanje u promet. U toj kategoriji priznanje je tada dobilo CRNO VINO 2009  Zvonimira Vlatkovića iz Novigrada.

josipovic-20

Inače, u Zagrebu su tokom sedam dana predstavljena vina PZ Čara, Vina Grabovac, Vinoplod Šibenik, Ivan Katunar, Bibitus d.o.o, Vina Radović, PZ Putniković, Vina Crvik, Bastijana d.o.o., Matuško vina, Vina Vujnović, Terra Rota...

Logo_Sabatina_malaJubilarna 20. Sabatina održala se ove godine pod pokroviteljstvom predsednika RH dr. sc. Ive Josipovića, svečano otvaranje bilo je za 4. novembra u hotelu Le Meridien Lav, a manifestacija se završila 7. novembra obilaskom Dioklecijanove palate, gde brojni kameni reljefi svedoče o bogatoj vinogradarskoj prošlosti Dalmacije. Uz radionice, predavanja, izlete, prezentacije i degustacije, dodeljena su i posebna priznanja najkvalitetnijim proizvodima.


Lena Di Sopra

 

nazad na vrh

Srodni tekstovi