Vino mladosti

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share

tehnolog_sonja_davidovic
Izvanredan ambijent klub-restorana Bahus na obali Dunava bio je deo tradicionalne sveevropske Beaujolais nouveau proslave, degustacije mladog vina, trećeg četvrtka u novembru. Uz roze oglednog dobra Radmilovac, Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, koji se nažalost može piti svega nekih mesec dana, dah su gostima oduzeli i vrhunski specijaliteti drevne i savremene Srbije koji su u potpunosti menjali doživljaj svakog gutljaja.

ROSE_radmilovacTehnolog Sonja Davidović, rukovodilac prerade na fakultetu i autor ovog vina predstavila je svoje delo u kratkim crtama.

- Ovaj roze je kupaža frankovke, malo šardonea koji nosi onaj lepršavi ton i kap burgundca koji daje mirišljavu voćnu aromu. Ima zaista fenomenalnu boju i 13% alkohola. Rose se uklapa sa mnogim jelima i postaje sve popularnije vino, ali ne može baš svako da ga napravi pa ga i nema previše u ponudi. Neki prave kupažu sa starim vinima, ali mi ne. Pošto je reč o fakultetu, sve se radi "školski". Nažalost, proizvodnja je mala, nekih 1000 litara. Za ovo vino kažu da može mesec dana da stoji, ali posle izvesnog vremena napravimo drugačiju kupažicu koja može da odstoji i duže. Imamo laboratoriju u kojoj kontrolišemo, određujemo sumpor, pratimo parametre. U našem slučaju, ovo vino je deo tradicije koju je pokrenuo profesor Jović. On je svake godine na ovaj dan pravio promociju na OD Radmilovac, a evo nas sad prvi put na Bahusu. Želeli smo gala promociju kakvu beogradsko mlado vino i zaslužuje.

Inače, ovo i druga vina Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, možete kupiti u podrumu OD Radmilovac na smederevskom putu svega desetak kilometara od centra grada. Vina mogu da se degustiraju, a u ponudi su: barikirani kaberne 2008 (550 rsd.), burgundac koji se danas retko nalazi u prodavnicama, rajnski rizling, sovinjon blan, šardone (sva po 400 rsd.), i dva nova proizvoda - studentsko belo (kupaža rajnski rizling i italijanski) i crveno (burgundac i kaberne fran) po 250 dinara. Ova dva poslednja se uprkos nazivu mogu kupiti i bez indexa, a sva pomenuta vina su berba 2009. Drugo prodajno mesto se nalazi na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu i specijalno je renovirano i uređeno burićima.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama