Melodija dobrog ukusa

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share

buke-bar-001
U harmoničnom spoju vina i muzike, u beogradskom Buke baru održana je promocija WinEco Podruma Radenković, koju je oplemenio nastup Wonder string kvarteta. Ova župska vinarija predstavila je svoj „vinski sekstet”: bela vina Biserni Rhine Riesling, Sauvignon Blanc i Chardonnay (berba 2008) roze Ruška (2008) i crvena vina Carigrad i Carigrad Barrique (berbe 2009. i 2008).

radenkovic-promocijaU samom imenu vinarije zapaža se suština njihove ideje, a to je isključivo ekološki proizvod koji odgovara najstrožijim evropskim standardima u oblasti enologije. Vina se prave od domaćih sorti grožđa, čije se plantaže nalaze na Bisernom ostrvu reke Tise (bela vina) i na brežuljcima okoline sela Trnavica (roze i crvena vina).

Peskovito tlo Bisernog ostrva dalo je specifičan ukus belim vinima. Biserni Rhine Riesling je svetlo žute boje, kristalno bistro, sa cvetnim mirisom i aromama jabuke i citrusnog voća i punog ukusa. Biserni Sauvignon Blanc je slamasto žute boje sa cvetnim mirisima i aromom meda, takođe punog ukusa, zaokruženog voćnim kiselinama. Kao kruna svega dolazi Biserni Chardonnay, kristalno bistro vino koje je svojim voćnim mirisima i punim i zaokruženim ukusom zaslužilo epitet "kralj belih vina". Roze vino Ruška je otvorene rubin boje sa dikretnim voćnim mirisima. Za njega se vezuje ime slikara i pisca Mome Kapora, koji je vinu podario naziv i lik. Crveno vino Carigrad nastalo je kupažom Cabernet Sauvignona, Merlota i autohtonog prokupca župskog okruga, zatvorene rubin boje, punog, snažnog ukusa sa aromama šumskog voća. Carigrad Barrique poseduje iste osobine, ali dodatno obogaćeno tonovima kopaoničkog hrasta koji su doprineli da vino poseduje miris vanile i bibera, dok su tanini uticali na njegovu oporost i snažan karakter.

radenkovic-vinaVina se prodaju u vine shopu Buke bara po cenama: Biserni Rhine Riesling - 1.300 din; Biserni Sauvignon Blanc - 1.600 din; Biserni Chardonnay - 1.600 din; Ruška - 1.300 din; Carigrad/Barrique - 1.600 din.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama