Rock my wine

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share

madonna
Madonna, Santana i Mick Hucknall samo su vrh ledenog brega sve većeg interesovanja slavnih muzičara koji su poželeli da se ozbiljnije oprobaju i u spravljanju vina. Volimo vina, pa zašto ih ne bi i pravili na plećima već postojećih vrhunskih vinograda ugradnjom sopstvenog vrhunskog brenda na etiketu, kao da su se upitali ovo troje popularnih muzičara.

madonnawines2Madonna je svakako prvo čudo zvezdanog neba zabavne industrije. Od ružnog pačeta do seks bombe, od dna do vrha - samo ona zna kako je stigla. Ali to nije jedina misterija mame Ciccone. Vinarija Ciccone Vineyards, koju je kao "penzioni fond" poklonila starom ocu pre nekih 15 godina, nije baš u fokusu njenog interesovanja, ali to ne ometa laganu izmaglicu misterije da obavije i ovaj od njenih projekata. Ukoliko niste ozbiljan kupac, teško da ćete saznati o kakvim se vinima radi, osim da su suva, "odličnog kvaliteta", voćkastog ukusa i "podsećaju na neka vina koja ste ranije probali" - prema tvrdnji domaćina. Tajne se otkrivaju tek dolaskom u vinariju gde se umesto ulaznice na ulasku u degustacionu dvoranu kupuje lepa čaša sa logom Ciccone. Staje 5 dolara, a uključuje probanje pet Madoninih vina. Jednom kupljena čaša obezbeđuje besplatan "tejsting" kad god navratite u vinariju. Ukoliko želite da okusite Ciccone vina, samo ukucajte u GPS koordinate N44°54.41388, W085°38.91822 možda vam se posreći da vidite - gazdaricu!

santana

 

Santana_Brut

 

Santana je u kooperaciji sa vinarijom Mumm Napa Valley ugravirao sopstveni monogram na bocu penušavca Santana DVX 1999 i istog trenutka dohvatio vinski Olimp. Odmah se prešlo na naredni nivo te je proizveden Santana Brut u daleko većem obimu. Medenast, vanilinast, trešnjast, kolačast, lešnikast, sjajne arome i vrhunski okruglih mehurića sa elegantnim kiselinama savršeno se "pari" uz suši, ostrige, Tai hranu i čips. Ali, ne ložite se preterano da ćete ga probati, ovaj brut 2010 je brutalno razgrabljen! Pokušajte ponovo sledeće jeseni i ne zaboravite - deo novca potrošenog na Santanino vince ide u dobrotvorne svrhe, dečici, za umetnost, edukaciju i slično.

Mick_Hucknall_Wines

 

 

etnaRossomickMick Hucknall crvenoglavi kovrdžavko i frontmen grupe Simply Red, možda je najdublje zabrazdio u vinske vode od svih svojih slavnih kolega. U svakom slučaju - najkvalitetnije. Uz pomoć jednog od najboljih sicilijanskih tehnologa Salva Fotija, par naramaka sopstvene slave i kofu uzavrele lave iz Etne, vratio je nekadašnji zaslepljujući sjaj starim vinima sa obronaka vulkana. Njegova vinarija Il Cantante (pevač) od grožđa iz verovatno najviših vinograda u Evropi proizvodi klasična sicilijanska vina: Nero d’Avola, Nerello Mascalese, Grecanico i Carricante. Specijalno poklon-pakovanje sa potpisom pevača koje sadrži po jednu bocu Mount Etna Rosso, Nero d'Avola i Mount Etna Bianco prodavano je tokom njihove poslednje turneje po ceni od 99,2 evra. Možda ne volite Simply Red pa vam deluje skupo? Ukusi jesu različiti, ali ovo vino svakako ide dobro uz refrene "Lady in red is dancin' with me, chick to chick", ili "Red, red wine, stay close to me..."

 

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama