Popeli smo se na Belo Brdo!

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share

1. Besplatna degustacija „Vina za vrelo leto“: Vinarija Belo Brdo

vino-za-vrelo-leto-01-6U četvrtak 28. juna ostvarili smo ono što ste nas često pitali: gde i kako obični ljubitelji vina mogu da prisustvuju stručno vođenim degustacijama? U prijatnom ambijentu „Srpske kuće vina“ u Novom Beogradu, održana je prva besplatna degustacija u okviru naše akcije „Vina za vrelo leto“, na kojoj se predstavila vinarija Belo Brdo.

Ovo je prva od ukupno 10 besplatnih degustacija kojima će tokom leta, svakog četvrtka, ekskluzivno prisustvovati po 40 čitalaca online magazina Vino.rs koji se prvi prijave na http://www.vino.rs/aktuelno/velika-letnja-akcija.html.

vino-za-vrelo-leto-01-10Uz vrhunska vina, posebnu atrakciju predstavlja vođenje degustacija s obzirom na to da o vinima govore proizvođači lično, ali i domaći enolozi, sommelieri i drugi stručnjaci.

vino-za-vrelo-leto-01-1Prisutni na prvoj degustaciji imali su prilike da upoznaju četiri vina mlade fruškogorske vinarije Belo Brdo iz Čerevića i u neformalnoj atmosferi razmene iskustva sa vlasnikom vinarije Aleksandrom Sašom Zeremskim, ali i sa ostalim vinoljupcima koji su došli u Srpsku kuću vina da prisustvuju ovom nesvakidašnjem događaju u Beogradu!

vino-za-vrelo-leto-01-2Počelo je sa Chardonnay 2010, vinom za koje je Belo Brdo nagrađeno srebrnom medaljom među desetak hiljada etiketa na prestižnom takmičenju u Beču AWC Vienna International Wine Challenge. Okupljenim ljubiteljima vina Zeremski je ispričao predistoriju nastanka ovog vina iz njegovog vinograda, a pravilno temperirana vina od početka su izmamila pohvale i brojna elokventna pitanja, što nas je uverilo da ovakve akcije vidno nedostaju Beogradu.

vino-za-vrelo-leto-01-8Sauvignon Blanc 2011, iako još mlado vino, pokazalo je brojne sortne odlike, voćnost i prijatne kiseline, dovoljno jake da umire gotovo 15% alkohola u ovom puterastom vinu. I Rose proizveden od pino noara, koji se još nije pojavio na tržištu, takođe sa veoma visokim procentom alkohola, pokazao se kao „ozbiljan igrač”. Izuzetne crvene jagoda-rubin  kristalne boje, ne preterano jak na nosu ali žestoko eksplozivan, pun i džemast u ustima, otvorio je potpuno novo poglavlje u sferi uživanja u ovoj vrsti vina.

vino-za-vrelo-leto-01-11Taman kad smo pomislili da je iznenađenjima kraj, otvoren je očigledno „tajni adut” vinarije Belo Brdo - Alma Mons 2010, kupaža 5 sorti (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Marselan i Petit Verdot). Na našu opasku da je ovo možda jedino vino u Srbiji koje karakterom i aromama ozbiljno podseća na vrh Toskane, Saša Zeremski je jednostavno odgovorio: „Želja mi je bila da napravim dobro vino, a sad jedva čekam da probamo berbu 2011 koja je bila spektakularna!“

vino-za-vrelo-leto-01-3Uz pozitivne reakcije večerašnjih „degustatora“ i mi sa nestrpljenjem očekujemo naredni susret kad će se predstaviti još jedna mlada srpska vinarija - Temet iz Jagodine, čija smo vina već ozbiljno nahvalili kao jedna od najperspektivnijih na domaćoj sceni, a što je zatim izazvalo dosta rasprava.

vino-za-vrelo-leto-01-7Ko je u pravu, mi ili „neverne Tome“, možete i sami da prosudite na 2. besplatnoj degustaciji u Srpskoj kući vina, zakazanoj za 5. jul!

Vidimo se sledećeg četvrtka!

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama