Pomagajte, ubiće vino!

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

wine-shootingJedna gigantska prekookeanska kompanija priprema pravi vinski genocid. Po sistemu ja sam te rodio, ja ću te... na stara i odležala vina u količini koja meri milione sanduka, navaliće ovih dana radnici TWE (Treasury Wine Estate), kompanije koja svojom dilersko-distributerskom šapom objedinjuje firme Penfolds, Beringer i Lindemans.

A sve se dešava zbog očigledne velike ekonomske krize u Americi, ali i loših proračuna, čitaj - nezajažljivosti marketinških menadžera, zbog kojih je štošta danas tako, kako jeste.

Pad na australijskoj berzi od oko 14% i pogrešan proračun o količinama koje se importuju u SAD sa očiglednim prebačajem za 2014. godinu od oko 2 miliona kutija, doveli su do toga da je za odstrel spremljeno vina u vrednosti od oko 35 miliona australijskih dolara. O kojim vinima je reč, nikada se neće saznati, mada u kompaniji tvrde da su to uglavnom komercijalna vina i ona sa repa prodaje, proizvedena u Americi i Australiji.Matua

Ali strah konzumenata da se i neke vredne etikete neće uništiti nije bez osnova, jer ova kompanija među svojim evropskim, američkim i australijskim brendovima ima i takve veličine kakva je Castello di Gabbiano koji proizvodi fantastičan chianti već duže od 1.000 godina. Uostalom firme Penfolds, Beringer i Lindemans, svaka pojedinačno ima više od vek ipo u vinskoj industriji, pa su strahovanja tim veća da zarad ekonomske dobiti, ili umanjenja propasti, mnoga dobra vina neće otići u sink i obradovati brojne ajkule što patroliraju duž plaža najmanjeg kontinenta na svetu.

Potvrda kvaliteta kod Wine Advocata

Izuzetan portfolio brendova TWE, sa tri kontinenta, skoro 55 brendova i oko 11.000 hektara ozvaničio je Wine Advocat veoma visokim ocenama. Penfolds Grande Shiraz 2008, osvojio je čistu stotku, a još 27 vina je prešlo 90 poena. Takođe je glavni enolog brenda Matua, Nikolai St George, proglašen najboljim u Australiji, a njegov chardonnay brojem 1 u vinskom Novom svetu.

nazad na vrh

Srodni tekstovi