Veliki test vino.rs 2014

Džoana Džo Ahern: Dan sjajnih srpskih vina

Verovatno najveća zvezda u sudijskom žiriju Velikog Testa Vino.rs 2014 (VTV) bila je engleskinja Džoana ili Džo Ahern (Joanne Jo Ahearne), jedna od dve prisutne dame sa zvanjem Master of Wine. Bez sumnje jedna od najuticajnijih ličnosti u vinskom svetu danas, glavni konsultant za kupovinu vina u prestižnom trgovinskom lancu Harrods i konsultant u nekoliko španskih, italijanskih i francuskih vinarija, Džo je uspešnu karijeru s vinima počela pre 20-ak godina u Australiji, radeći u poznatim butik vinarijama Charles Melton i Pipers Brook, te praveći vina za globalne brendove kao što su Jacobs Creek i Hardys.

Opširnije...

Srpska zlatna vina za 2014. godinu

Dodelom priznanja za šampione u kategorijama i sertifikata o osvojenoj zlatnoj medalji na Velikom testu Vino.rs 2014, u beogradskom TORO Latin GastroBaru završeno je 4. Međunarodno ocenjivanje najboljih vina Srbije u izboru Vino.rs.

Prisutne „zlatne” vinare i predstavnike vinarija pozdravio je prvo urednik Vino.rs Nenad Basarić, da bi zatim nagrade za najbolja vina dodelio Darko Jakšić, savetnik u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Opširnije...

Veliki test Vino.rs: Pogled iznutra

VTV 2014, četvrto Međunarodno ocenjivanje najboljih vina Srbije u izboru Vino.rs, uz kompletno interancionalni žiri sa vrhunskim stručnjacima iz te oblasti, donelo je brojne novosti, iznenađenja i često preveliko uzbuđenje.

Nije ni čudno. Ulog je bio velik, treba se na svom terenu, pred najreprezentativnijim skupom ocenjivača pokazati u najboljem svetlu. A to je najteže, kako vinaru, tako i organizatoru.

Opširnije...

VTV 2014: Najbolje iz srpskih vinskih podruma

Obavljene su poslednje pripreme pred početak Velikog Testa Vino.rs 2014 – IV Međunarodnog ocenjivanja najboljih vina Srbije u izboru Vino.rs, koje će se održati 27. i 28. novembra, posle čega će internacionalni žiri vinskih sudija objaviti rezultate u nadmetanju za titule najboljih vina Srbije u devet kategorija i proglasiti najbolje vino Srbije za 2014. godinu!

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed