Redakcija Vino.rs

Redakcija Vino.rs

Raw Pariz: Vina za lepši svet

U Parizu se po prvi put održao festival vina sa minimalnim intervencijama Raw 2023 na kojem su između 170 izlagača vina predstavila i dva srpska vinara, Đorđe Bikicki i Oskar Maurer, a na put je s njima kao posetilac krenuo i mladi Aleksandar Todorović koji takođe pravi vina takvog stila.

Najbolja vina od autohtonih sorti

Na nedavno održanom ocenjivanju vina od autohtonih i novostvorenih sorti Samo naše, koje je već nekoliko godina sastavni deo Salona vina u Paraćinu u organizaciji Vinskog viteškog reda Steva Pisar 1805, titulu apsolutnog pobednika ponela je Ivana Šijački.

Mahago 2019 Authentic, Drašković

Nakon odležavanja od godinu dana u austrijskom bariku od slavonskog hrasta gabarita 5.000 litara, frankovka Mahago 2019 vršačkog vinskog giganta Drašković zaokružila se lepim voćnim i začinskim notama umirivši 14,5% alkohola.

Pet zlata za vina Nuić u Nemačkoj

Čak pet zlatnih medalja je otišlo je u ruke vinarije Vinogradi Nuić na prolećnom ocenjivanju Mundus Vini u Nemačkoj u konkurenciji 7.568 vina iz 45 zemalja sveta, dok je vino Merlot Premium 2017 osvojilo i titulu Najbolje iz Bosne i Hercegovine.

Salon vina u Paraćinu

Poslednji rok za prijavu na šesto po redu ocenjivanje vina od autohtonih i novostvorenih sorti „Samo naše”, koje je sastavni deo Salona vina u Paraćinu je 9. mart.

Vranec Luda Mara uveličao uspeh Tikveša

Vina Tikveš i Tikveš Châteaux&Domainеs osvojila su značajna priznanja na prolećnom izdanju prestižnog takmičenja Mundus Vini u Nemačkoj. Zlatna medalja i specijalna nagrada Najbolje crveno vino S. Makedonije pripalo je vinu Vranec Luda Mara 2020, a zlatom su se okitile i etikete Babuna red 2021, novo vino koje će se tek naći na tržištu i u kome dominira sorta plavac mali, te već čuvena vina Terrasse a l’Ombre 2020 i Domaine Lepovo Grand Cuvee 2019.

Pretplatite se na RSS feed