Samo za vinske fetišiste

Samo za vinske fetišiste

Vinska industrija odavno je shvatila da je pravom vinoljupcu premalo mala milijarda vinskih sorti i etiketa. Vinska kultura bila bi danas daleko siromašnija bez brojnih gedžeta, ludih & duhovitih pomagala, ali i veoma praktičnih sitnica i krupnica vezanih uz tradiciju obožavanja ispijanja vina. Jesu li to prigodni pokloni, ili sastavni deo svakodnevnog vinskog rituala, potpuno je svejedno ako vam makar za trenutak navuku osmeh na lice proizvodi koje vam ovom prilikom predstavljamo. Evo tuceta naših favorita:

Antiflekač

1 antiflekac

U originalu ova se sprava zove wine coaster. To asocira na nekakvo uvrtanje kakvo se odigrava na onim vozićima što se sjuruju velikom brzinom u zabavnim parkovima (roller coaster), pa možete pomisliti da je reč o nekakvom čudnom dekanteru u kome se vino brže i bolje vrti nego u čaši kako bi što pre raširilo svoje aromatske lepeze. Nažalost, ništa tako romantično. Reč je o lepoj metalnoj posudi sa drvenim dnom, tačnije podmetaču za bocu koja štiti da se crvene kapi ne otisnu sa zida boce na beli, svečani stolnjak. Pa dobro, ako je stolnjak nasledni predmet iz „njene” porodične linije, ovaj antiflekač može manje spretnom domaćinu sačuvati glavu.
Cena oko 2.100 rsd

Mini dekanter

2 mini dekanter

Idealan za solo drinkere i one koji piju odgovorno. Spoj zapušača i malog dekantera omogućava vam da odredite tačnu dozu uživanja koja vam je dozvoljena, a ostatak boce i nedekantiranog vina ostavite za neku drugu priliku.
Cena oko 4.000 rsd

Mašice, otvarač neotvorivog

3 otvarac trulih pampura

Potpuni očaj zahvatio vas je kad ste na poklon od pradede dobili bocu vina iz njegovog vinograda posađenog kad je on rođen, i to vina koje je on lično napravio pre pet-šest decenija. Ali avaj, u prašnjavom grliću lepo se vidi da je čep truo i da nema šanse da ga izvadite. Za to služe ove mašice koje se zagreju na vatri do usijanja, potom se obuhvati grlić, blago okreće levo desno, mašice odlože, a grlić nežno obuhvati mokrom krpom. Staklo će pravilno pući na zagrejanom delu, a tad vino možete bezbedno dekantirati i nazdraviti pradedi vinogradaru. Isto se radi i sa arhivskim bocama vina koje ne pripadaju pradedi. 
Cena oko 18.000 rsd

Vinski sapun 

4 vinski sapuni

Želite da se kupate i da vam telo odiše mirisom omiljenog vina? Iz Napa doline dolaze vinski sapuni koji sadrže ulje iz grožđanih semenki uzgajanih na organski način. Komplet od šest vinskih aroma sadrži sapune Cabernet Soapignon, Clean-O Noir, Berry Rosé, Soapignon Blanc, Tea-no Grigio, Figs i Zinfandel.
Cena oko 2.100 rsd

U vinskom plamenu

5 vinosveca

Konkretno, ove sveće nisu izrađene od loze ili grožđa, već od voska od soje, ali mogu da gore u kontinuitetu punih 60 sati što je sasvim dovoljno da se mirisi kakarterističnih vinskih sorti rašire čitavom kućom. Da, a staklena posuda u kojoj se nalaze je bezbedno isečeno i obrađeno dno buteljke, upravo te sorte čiji se miris očekuje, mada postoji i varijanta prosecco sveće. Pa, ukoliko vam preseku struju, eto prilike da se romantično opustite uz miris omiljenog vina. 
Cena oko 2.000 rsd 

Putničke čaše i dekanteri

6 putne case i dekanter

Firma Govino izumela je vinske čaše i dekantere za putovanja. Sigurno su mislili na srpske puteve i rupe na njima pošto svaki od ovih staklenih predmeta ima na sebi udubljenje za palac, kako bi staklo što švršće stajalo u ruci prilikom drmusanja. Nažalost, čaše nemaju nogicu pa je bolje da iz njih pijete sokove ili vodu, ali su zato nesalomive.
Cena oko 3.000 rsd za 4 čaše i dekanter

Pijani bicikli

7 nosac na bicikluntxu

Veliku opasnost na drumovima Vojvodine a i šire predstavljaju pijani biciklisti. Ipak, ako ste krenuli bajsom u prirodu, to ne znači da negde ne možete odgovorno da se osvežite vincem. I zato, evo elegantnog rešenja za maksimalno jednu bocu (druga može u ranac).
Cena oko 3.500 rsd

Otvaranje u velikom stilu

8 skupi otvarac crveno

Elegantno, luksuzno, sa stilom. Tako se može opisati ova bronzana italijanska replika vremešnog vadičepa. Ali, s obzirom na cenu, možda treba razmisliti o daleko jeftinijem i takođe pouzdanom otvaraču, a za ostatak para kupiti gomilu sjajnih prokupac, kaberne ili vranac vina.
Cena oko 25.000 rsd

9 kesa boca

Za poneti na plažu

 

Zamislili ste žurku za dvoje kad utrne sunce na šljunkovitoj plaži. Ukoliko se brinete da će vam nepažljivi kupači razbiti bocu, ili da će se oštetiti na kamenčićima, prespite vino pri polasku u ovu plastičnu kesu koja izgleda kao boca. Čisto da se ne osećate kao da pijete iz kese…

Cena oko 1.000 rsd

Za poneti na kraj sveta

10 vinski kofer

Sigurnosni koferi za boce raznih veličina omogućiće vam da svoja vina bezbedno preselite, ili da vam prave društvo na putu oko sveta. Dve boce i luksuzno koferče, ili četiri puna kartona flaša (24), magnumi, sve je to sad zaštićeno i spremno za velika putovanja. Samo se raspitajte koliko boca smete preneti preko granice.
Cena oko 30.000 rsd

Vinski enterijer

11 vino zidna dekoracija

Poslednje arhitektonsko modno ludilo su prenosivi i sklopivi segmenti vinskih nosača koji omogućavaju da vaša vinska kolekcija istovremeno postane i unutrašnja dekoracija. Ukrasite životni prostor bocama omiljenih etiketa i sve će biti daleko veselije.
Cena oko 13.000 rsd za segment

12 cediljka dekanter u dekanteruPre-dekanter 

Neka vrsta vinskog levka, filtera ali i turbo dekantera zaista izgleda poput klasičnog levka. Stavlja se u grlić dekantera, a prilikom sipanja, vino prvo prolazi krož mrežicu, pa potom izlazi kroz osam rupica i daleko se brže aerira.
Cena oko 2.000 rsd 

nazad na vrh