Nenad Basarić

Nenad Basarić

Amarone sa čarobnog vinskog brega

Duh sunčane Italije kao da se nošen aromama izvio iz boce noviteta, kabernea Akcent i time dodatno pojačao onaj utisak koji se stiče kad dođete pred Atelje vina Šapat, da vas očekuje doživljaj vrhunskog hedonizma.

Gradimir Vukašinović: Stigao je cunami jeftinog vina

Prvi put je puna godišnja kvota za uvoz vina iz Evropske Unije u Srbiju ispunjena do polovine tekuće godine. Od ovog trenutka, svako vino uvezeno do kraja godine iz EU biće skuplje barem za 30 procenata koliko iznose predviđene dažbine kada se kvota pređe.

Kanon besprekorno jasnih linija

Imali smo priliku da probamo perjanicu smederevske vinarije Jeremić, Kanon Superior 2017, kupažu merloa i kaberne sovinjona, baš kao i anprimer mladi Kanon iz vanserijske berbe 2019, vino koje bi se bez ikakvog razmišljanja moglo svrstati u organska vina i poneti naznaku nefiltrirano.

Predpremijera zlatnog kabernea

Ispred vinarije Janko vinograd smederevke posađene 2015. godine bolje od bilo kakvog grba ili zastave jasno označava vinsku genezu utkanu u razvoj vinara i hedoniste Dragana Vasića, Janka.

Kad se Sfera zaokruži u sferi

Sfera 2019, novo vino vinarije Bikicki neuobičajeni je spoj dve sorte, dolazi iz kugle (sfere) i obučeno je u čak šest dizajnerskih vizija, taman za punu vinsku kutiju. Zasad jedinstvena vinska priča u Srbiji podržana je takođe novitetom Victor, blago penušavim vinom na talogu, prvim komercijalnim primerkom kod nas vinskog stila pet nat, sve popularnijeg u svetu.

Legendarna vina: Vranac PRO CORDE

Za crveno vino Pro Corde vinarije i kombinata Plantaže 13 Jul, od sorte vranac, stoji tvrdnja da štiti i čuva srce. Vino koje je za svojih 27 godina postojanja osvojilo region i steklo milionsku popularnost na svim kontinentima izuzev Afrike, dobitnik je brojnih prestižnih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim ocenjivanjima. 

Pretplatite se na RSS feed

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama