Bakhov sin

Bakhov sin

Svaki gutljaj vina otvara mi vrata nekog novog svijeta. Čini mi se da što više učim o vinu, to manje o njemu znam. I zato već više od 30 godina učim i uživam. I ne mislim stati. Prvo sam, tamo oko 1980., radio vino s ocem, potom sam ga počeo i piti, a ubrzo sam shvatio da profesionalci ipak znaju napraviti bolje vino od nas amatera pa sam počeo obilaziti vinarije i pisati o vinima.Danas ga i ocjenjujem na natjecanjima u Hrvatskoj, Slovačkoj, Češkoj... Rođen sam 1964. u Zagrebu, živim u Samoboru, a pijem gdje stignem.
Imam i moto: Bez hrane se može četiri sedmice, bez vode četiri dana, a bez vina najviše do četiri popodne!

I srpska vina su hrvatske Vinske zvijezde

Otprilike su dvije godine prošle od dana kad smo, vjerojatno u nekoj alkoholnoj maglici, glavni urednik revije Svijet u čaši Željko Suhadolnik, vinski kritičar Večernjeg lista Vitomir Andrić i ja osnovali Klub Vinske zvijezde koji je upravo završio drugu sezonu najopsežnijeg i najstrožeg ocjenjivanja vina s hrvatskog tržišta. Sad smo sretni jer smo u petak u prepunoj dvorani Casino zagrebačkog hotela Esplanade proglasili najbolje i podijelili im priznanja. 

Slatka vina, ženska pamet i muškarci

Volim gostima ponuditi dobro vino. Obično tražim vino kakvo, po mojoj procjeni, nisu još pili i ne pričam o njemu prije prvog gutljaja. Volim vidjeti kako reagiraju na nešto posebno. I u pravilu mi se sviđa kako reagiraju žene, a sa „svojima”, muškarcima, nisam sasvim zadovoljan.

Vinska šetnja Hrvatskom

Ko je najbolji garažni vinar sveta? Pijete li beli plavac mali? Znate li što je sokol i gde pravi vinoljubac ide ako je već u Hrvatskoj na letovanju? A da li je plitak džep dovoljno dubok za velika vina?

Veseli lament nad ženama

Kažu mi da sam čudan čovjek, draga Bakhova djeco s one strane Dunava. Volim francuske aute i njemačka vina. Na more volim ići u aprilu i maju, pa oktobru i novembru. I nisu to osmi i deveti mjesec, kao što im imena govore, nego deseti i jedanaesti.

Ima li udarca bez starca?

Volim slušati radio, refren je pjesme grupe Haustor iz 1981. koji i ja rado pjevušim. Stvarno volim slušati radio, vinska braćo s one strane Dunava, posebno u autu. Volim kombinaciju zanimljivih razgovora i dobre muzike iako zbog pomanjkanja jednog i drugog sve češće poželim baciti radio kroz prozor, što je još jedan legendarni novovalni stih otprije 25 godina, ovaj put iz pjesme Neprilagođen grupe Film.

Biznismeni & biznisvini

Moderno je samo ono što više nije moderno zato što je prestalo biti moderno onoga trenutka kad je postalo moderno. To je bio zaključak sa sata filozofije u zagrebačkoj 16. gimnaziji prije, čekajte malo da izračunam, 33 godine. 

Pretplatite se na RSS feed