petak, 04 oktobar 2019 - vino.rs

Plantaže u lovu na rekorde

Crnogorska vinarija Plantaže poslednjih godina podseća na onog maratonca koji daleko pre svih uđe u počasni krug na stadionu kakvog olimpijskog borilišta i bori se sa štopericom i sopstvenim mogućnostima. Uspesi vinskog giganta jednostavno su prestižna utakmica sa sopstvenim rezultatima. Rekordna 2018. godina, kad je na najvećim takmičenjima Decanter WWA, Mundus vini, AWC Vienna, Decanter Asia Wine Award, BIWC Sofija i drugi osvojeno više od 40 visokih priznanja, u velikoj je opasnosti da bude nadmašena.

Opširnije...

Ustanovljen Svetski dan vranca

Prvi "Svetski dan Vranca" obeležen je u Severnoj Makedoniji nizom manifestacija, višednevnim obilaskom vinarija kojima je ova sorta u fokusu, a centralni događaj biće Salon vranca u Skoplju, 5. oktobra 2019. od 18 časova u hotelu Hilton. Koliko je događaj vredan pažnje potvrđuje i dolazak nekoliko Master of Wine stručnjaka i vinskih novinara iz sveta kao što su: Karolin Gilbi (Caroline Guilby), Piter MekKombi (Peter McCombie), Darel Džozef (Darrel Joseph).

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

O nama