Najbolje iz Srbije

zastava-srbijaNe vrhu srpskog vinskog talasa 

 Sve je više vina kojima se kao država možemo ponositi. I sve je više vinara, podruma, vinarija što posebno raduje. Pred vama su favoriti, ali tu je i dugačak red etiketa koji čeka da zauzme neko od ovih mesta...

Aurelius, Kovačević je tradicionalno jedno od najkvalitetnijih srpskih barikiranih vina po izuzetno povoljnoj ceni!

Rodoslov Reserve Vinarije Aleksandrović, pobednik je prvog Velikog blind testa Vino.rs. Svetsko vino koga ima još samo malo na rafovima...

Mataljev Kremen osvaja sve sjajnije međunarodne medalje.

To isto se očekuje i od mlade hit vinarije Aleksić. Njihovo vino Kardaš je cabernet sauvignon, neobičan spoj srpskog teroara i dalmatinskog načina proizvodnje.

Istovremeno, Vinarija Janko iz Smedereva krupnim koracima gazi ka evropskom vinskom vrhu. Zavet Barrique je blend kabernea i merloa za koji kažu da je najbolji u Srbiji.

Još jedna etiketa posebno se istakla u poslednjih godinu dana, čudovišna kupaža pet sorti Alma Mons Vinarije Belo Brdo.

Konačno, spisak ne bi bio potpun bez dvostrukog pobednika Velikog Blind Testa 2012. godine, Vinarije Zvonko Bogdan gde u odnosu kvalitet-cena ističemo Cuvee Život Teče ovenčan takođe brojnim međunarodnim odličjima.

I kao specijalno iznenađenje, otkrijte sortu i vino specijalno proizvedenu za domaći teroar. Sila, suvo belo vino vinarije Rittium iz Surduka koja uzgaja autohtona srpska vina dokazujući njihov potencijal, postiže vrhunske rezultate na ocenjivanjima u konkurenciji internacionalnih i domaćih sorti.

Sva pomenuta vina možete kupiti u našoj online vinoteci. Isporuka je na kućnu adresu a plaća se po prijemu pošiljke.

Više iz ove kategorije « Best Buy! Ukus Srbije! »
nazad na vrh