Drugi winelovers Hangout u Makedoniji

winelovers-03

Ova 2014. godina je jako dobro počela za vinske ljubitelje u Makedoniji. U klub restoranu MKC u Skoplju, 20. januara dogodio se drugi po redu winelovers Hangout gde su se ponovo sakupili ljubiteli dobrog vina, enolozi, vlasnici vinarija. Degustiralo se puno, pričalo o vinima, razmenjivale informacije.

Čak smo i uživali malo više nego uobičajeno jer upravo je to ono što krasi BYOB - „Bring your own bottle” zabave. Svako ponese svoju omiljenu flašu vina (neki su poneli i ceo paket) i to podeli sa ostalima. Interesantno je da su ovakvi skupovi idealno mesto da degustirate nešto što niste do tada imali mogućnost, da tim načinom otkrijete neko novo vino, novu omiljenu vinariju. I zaista, degustirali smo, družili se, otkrivali nove omiljene etikete iz berbe 2013, pa čak i malo kritikovali, a sve u ime dobrog vina!

winelovers-11#winelover-si uživaju
winelovers-12Luiz Alberto sa novim #winelover-sima u Makedoniji

Vinski prijatelji za koje ne postoje granice

Ipak, ovog puta je veče bilo posebno jer su specijalni gosti bili osnivači winelover zajednice, Luiz Alberto (SAD/Brazil), vinski sudija koji je trenutno u MW (master of wine) programu i Andre Ribeirinho (Portugalija), neoficijalni ambassador porto-a u svetu, organizator Summer Wine Marketa u Lisabonu, Wine Marketa u Briselu ali i  najnovijeg projekta po imenu The Port Experience. Danas winelover community broji više od 13.000 članova, a cilj ove grupe je da pomoću digitalnih medija, edukativnih druženja, putovanja u vinske regione i vinarije, širi informacije o vinima.

winelovers-13

Za kraj ove divne večeri, Andre je otvorio Porto LVB 2008 iz Nieporta, a moja drugarica, koja inače ne zna mnogo vinima, mi je prošaputala na uho: U ovom Portu bih se mogla udaviti! Ovo je moje vino!

winelovers-08Profesor Goran Milanov
winelovers-05
Jo Ahearne MW (Australija/UK) je bio specijalni gost

I sad mala najava za vinske ljubitelje u Srbiji - wineloveri dolaze po prvi put u Beograd krajem marta, a drugi winelover hangout sledi par dana kasnije na Kopaoniku, na drugom po redu Winterfestu. Dragi moji vinoljubiteli iz Srbije, spremite svoje flaše vina, jer dolazimo da od vas napravimo #winelovers!

winelovers-07

Više informacija o #winelover grupi na
http://thewinehub.com/

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama