Grand Cur Cilić

grand-kuja-02Gazdinstvo i vinarija Cilić odavno su poznati na našim prostorima, a njihov doprinos u negovanju i podizanju vinograda, te u proizvodnji vina, prepoznaje se u mnogim ovdašnjim vinogradima i vinima. Gospodin Miša Cilić enolog je sa velikim međunarodnim iskustvom, koji razvija nove tehnike u proizvodnji vina, podizanju novih vinograda i poboljšanju kvaliteta.

Njegov otac Zoran, takođe poznati enolog u nekadašnjoj zajedničkoj državi, stvorio je mnogo interesantnih vina i dao veliki doprinos u degustacionim komisijama, a danas sa ponosom lagano prepušta porodičnu vinsku tradiciju sinu. Vinarija Cilić poseduje 11 hektara vinograda i u skorijoj budućnosti biće kompletno završena nova vinarija sa najsavremenijom tehnološkom opremom koja će umnogome uticati na najviši kvalitet njihovih vina.

Vino Grand Cur krasi svetlo žućkasta boja sa zelenkastim odsjajem na obodu. Veoma je bistro i sadrži odličnu refleksiju koja se lepo prelama u čaši, živahno je i pokretljivo. Na nosu se odmah oseti kompleksnost aroma, lepo ukomponovanih sa cvetnim i voćnim mirisima, koje odišu svežinom vina. Prijatnih zelenih vegetativnih tonova, sa blagim nagoveštajima citrusnih nota i beloga voća, na nepcima je ukus intenzivan, zaokružen, harmoničan i veoma svež, baršunast, potvrđuje njegove voćne karaktere i fine dodire mineralnosti. Vino poseduje dobru strukturu i veoma precizan i skoro neprimetan nagoveštaj drveta, završetak je veoma dug i elegantan, što ističe njegovu pitkost. Može se reći vino za sve prilike.

Služiti ga sa raznovrsnim salatama, hladnim predjelima, belim mesima, raznim salamama i pršutom, grilovanom ribom. Temperatura služenja od 10 do 12C.

Naziv vina: Grand Cur Cilić
Berba: 2010
Sorta: Sauvignon Blanc
Proizvođač: Enocentrik d.o. o.
Oblast: Jagodinsko vinogorje, Srbija
Sadržaj alkohola: 13,5%
Zapremina flaše: 150 cl

Poslednji put izmenjenopetak, 07 septembar 2012 10:18
Više iz ove kategorije Cuvee No.1 Zvonko Bogdan »
nazad na vrh

Srodni tekstovi