Pinot Noir Barrique Quet

quet-pinot-noarSrpska vinska scena dobila je novo vino koje tek treba da se otkriva i siguran sam da će konzumenti pinoa različito reagovati na njega. Ali, vinarija Quet je postavila cilj – izvući maksimum od našeg grožđa.

 

Pinot noir je istovrmeno i san i noćna mora svakog pravog vinogradara. Vinari često kažu: ako je Bog stvorio kaberne, onda je đavo definitivno tvorac pinoa! A protekla godina i nije bila baš sjajna za ovo grožđe na Fruškoj Gori. Pa ipak, Quet je napravio Pinot Noir koji nosi definiciju podneblja i umešnosti enologa, vino koje opravdava cenu od 800,00 RSD.

 

Radi se o iskričavom, ali ne nametljivom vinu jasno izraženog voćnog karaktera, a opet u dubini postoje lepe naznake sortnosti pinoa. Tonovi mirisa šuma u jesen, mahovine i pečuraka. Ono što je na mene ostavilo utisak pre svega je postignuti rezultat u flaši sa pinoom iz berbe 2010, što govori o veštini enologa. Kada u budućnosti počnemo da doživljavamo vina kroz berbe, tada ćemo biti i na dobrom putu da razumemo postojanje samoga vina. Možda nam neke stvari postanu jasnije posle berbe 2011, pa će i sud o ovom vinu biti pouzdaniji U svakom slučaju, ostaje nam da osluškujemo, pratimo, probamo, upoređujemo i rastemo zajedno sa budućim berbama.

Ovo vino idealno je služiti na temperaturi od 12 do 14 stepeni. Kao i svaki pino, i ovaj voli lososa, prepelicu, fazana, teletinu… Ali, nemojmo se držati samo propisanog. Dajte sebi na maštu, ipak je pino ispred vas!

Naziv vina: Quet wine, Pinot Noir Barrique
Berba
: 2010
Sorta
: pinot noir
Proizvođač
: Fruškogorski vinogradi
Oblast
: Fruška Gora, Srbija
Alkohola
: 11,90%
Zapremina flaše
: 0,75 l

Poslednji put izmenjenoutorak, 24 april 2012 22:51
nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama