Terasa Sauvignon Blanc, Vinarija Matalj

terasa-mataljOd kad su se pre nekoliko godina na tržištu pojavila vina Vinarije Matalj iz Negotinske Krajine (šardone, mladi game i kaberne sovinjon) činilo se da je ova mlada vinarija ponudila ceo repertoar. Ali, ne lezi vraže: ovih dana su sa trake izašle prve količine sovinjon blana, berba 2011. godine.

Enofili znaju: ovo je vrlo osetljiva sorta, lako može da sklizne pa sve to postaje mačka u džaku. I bukvalno, kad oksidira dobija miris što se zove „pipi du chat” (mačija mokraća). Ali zato, kada je lepo napravljen sovinjon opravdava naziv cara među belim vinima.

Sovinjon Terasa predstavlja jedno od prijatnijih iznenađenja na srkoj vinskoj sceni. I razlog da se neki ¸veliki” proizvođači sovinjon blana zabrinu. Jer, iako sa nešto više alkohola, a pre svega slobodnog ugljendioksida, tako da blago rezni, vrlo je osvežavajuće što prija na visokim temperaturama. Takođe, ono je aperitiv, idealno se slaže sa laganim jelima od ribe, belog pilećeg ili čurećeg mesa; jajima i jelima sa majonezom, a poslužiće naravno, i kao idealan završetak obroka.

Lapo dizajnirano, naći će obožavaoce; Pampur od pune plute bi trebalo da bude garancija da kiseonik neće prodreti u bocu, i da vino neće oksidirati, a u čaši vidljivi sitni mehurići ugljendioksida ostaju zarobljeni i kad vino prestane da bude mlado. Ipak, ko nema adekvatne uslove ne bi trebalo da ga čuva beskonačno dugo.

Naziv vina: TERASA Sauvignon Blanc
Berba: 2011
Sorta: sovinjon blan
Proizvođač: Matalj Vinarija
Oblast: Negotinska Krajina
Sadržaj alkohola: 14,1%vol
Zapremina flaše: 750 ml

Poslednji put izmenjenonedelja, 03 mart 2013 22:59
nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama