Nero d'Avola La Cacciatora, Caldirola

nero-davolaOvde malo poznato vino koje je Michael Corleone pijuckao u „Kumu“ dok se skrivao na Siciliji sada se može kupiti i u Srbiji i to za svega 310 dinara po buteljci!

Ono što važi za vranac ili kratošiju važi i za „crno iz Avole“, vino od autohtone sorte sa Sicilije u kojem uživa najveći deo stanovnika tog ostrva. Odmah da se razumemo, Nero d'Avola La Cacciatora, Casa Vinicola Caldirola nije veliko vino. Čak nema ni godište berbe. Pakovano je 2010, a sadrži kupažu od prethodne četiri godine, što i sami proizvođači naglašavaju. Ali, Italijani ne bi bili to što jesu da sve nisu upakovali u respektabilnu ambalažu, tako da sve deluje kao – vrhunsko. Tek kada se skine kapa primeti se još nešto: pampur je plastičan.

Ali, onda sledi iznenađenje: vino svetlo rubin boje izuzetno je pitko, karakterišu ga pomešani mirisi bobičastog voća i naglašeni tanini, ali manje nego što bi se od ovog grožđa očekivalo. Iako su naši propisi takvi da je vino deklarisano kao stono (dakle, ne zna mu se poreklo) to ovde nije slučaj: ovo jeste vino sa jasno određenim poreklom, pa koje god godine da je rođeno! Već na prvi gutljaj je jasno: nije ležalo u hrastovim buradima, sve je to produkt tehnologije i inoks sudova. Pa šta?! Napravljeno je harmonično, lepo, lagano i, što reče Balašević: „Pa, 'di ćeš naći 'vakvog momka za te pare“!

I baš zato, u vremenima kakva jesu, ovaj Nero d'Avola je dobrodošao na police srpskih vinoteka.

Naziv vina: La Cacciatoria, Nero d' Avola,
Berba
: 2007 – 2010
Sorta
: Nero d'Avola
Proizvođač
: Casa Vinicola Caldirola
Oblast
: Sicilija
Sadržaj alkohola
: 13%vol
Zapremina flaše
: 750 ml 

Poslednji put izmenjenonedelja, 20 maj 2012 21:36
nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama