Denis

Denis

Po ubeđenju Dalmatinac, rođen sredinom 70-ih, tik uz obalu. Odrastao uz bukare, plavce i prošeke, ali bez vidnog uticaja na razvoj ličnosti. Pre nekoliko godina sticajem okolnosti pročistio ORL aparat i napravio izlet u Župu, prvi od mnogih koji su potom usledili. Tada je počela ova priča...

Umetnost procene vina

Da li je zaista moguće prema ponašanju u čaši, izgledu, mirisu i ukusu vina odretiti o kom se proizvođaču, kojoj etiketi, pa i kojoj  berbi radi? Za one koji nisu imali priliku da posete ekskluzivni Master of Wine seminar pod nazivom „Wine Point 1.0”, evo kako je sve to izgledalo i po čemu se razlikuju najčuvenije vinske škole WSET i Masters of Wine (MW).

Balkanska vinska pravila

Za kratko vreme manifestacija pod nazivom Balkans International Wine Competition (BIWC) uspela je da izgradi autoritet u dovoljnoj meri da bi je mnogi učesnici regionalne vinske scene nazivali najznačajnijim ocenjivanjem vina na Balkanu. Nošen idejom da bismo moja malenkost i vinarija u kojoj sam angažovan, sledeće godine uzeli aktivnije učešće na pomenutoj manifestaciji, rešio sam ove godine da posetim Sofiju i iz prvog lica vidim šta se to tamo dešava. 

Najitalijanskija vina Italije

Svečani saloni na Petrovaradinskoj tvrđavi, 18. maj. U organizaciji zemlje partnera 83. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, tačnije Odeljenja ambasade Italije za promociju privredne saradnje (ITA), i zahvaljujući nesebičnoj podršci vinoteke Wine & Pleasure, održana je vrlo specijalizovana i veoma stručno vođena degustacija italijanskih vina i grape.

Louis Max: Vrh francuskog šardonea

Polako ulazimo u finiš godine. Berba je za nama, prosečna po kvalitativnom rangiranju, sa mestimičnim manjim ili većim oscilacijama. Kako kažu stručnjaci - bolje su prošli oni koji su radili sa ranijim sortama. Da im verujemo na reč, a vino će potvrditi ili ih demantovati, videćemo.

Vinski sajmovi, salooni, džem, ilegala & the vašari

Dolazi sezona piva. Visoke temperature pretvaraju fermentisani grožđani sok u neprijatnu tečnost za konzumaciju u takvim okolnostima. Pre nego se bacimo na ovo varvarsko piće koje su po predanju izmislile gazde da im seljaci ne bi krali vino, da vidimo šta nam se to izdešavalo u prethodnom periodu.

A tek čuda Dizeldorfa

dizeldorf 000

Veliki je i lep Vinitaly i svaka mu čast na tome, ali svi znamo ko je glavna faca u gradu. Kažu da utiske treba zapisivati dok su sveži. Sa sećanjima i osećajima vezanim za prethodni vikend sigurno neću imati poteškoća narednih nekoliko meseci.

Godinama unazad slušam priče o Prowein sajmu. Priče koje skoro da liče na SF filmove sa vinarima, distributerima i ostalim vinskim profesionalcima u glavnim ulogama. Radnja ovog filma odvija se na široj teritoriji grada u rurskoj oblasti pod nazivom Dizeldorf, uključujući i okolna mesta u krugu od 50 km. Vreme zbivanja 21 vek, tačnije 2015. godina. A sada SF deo – izloženo preko 500.000 vina !!?? Dobro ste pročitali: preko pet stotina hiljada različitih vina iz celog sveta.

Pretplatite se na RSS feed

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama