Podrum slavnih - vino.rs

Ferguson napustio Mančester pa prodaje vina

fergisaflasamaI dok fudbalski klub Mančester Junajted zbog loših rezultata puca po svim šavovima, legendarni ser Aleks Ferguson, njegov bivši ali i najuspešniji menadžer svih vremena, sprema se da postigne veoma vredan vinski gol!

Preko slavne aukcijske kuće Kristi (Christie), na aukcijama u Londonu i Hong Kongu biće prodato gotovo pet stotina kutija veoma vrednih etiketa iz kolekcije fudbalskog stručnjaka koji poseduje najveći broj trofeja, a većina ovih vina su u neku ruku vezana za slavne dane i velike uspehe u karijeri.

Opširnije...

Nije vino al' je Santana

carlos-santanaLegendarni gitarista Karlos Santana je od nedavno suvlasnik jedne od najboljih kompanija za proizvodnju tekile na svetu. Meksičku firmu Casa Noble i verovatno najčuvenijeg još uvek aktivnog gitaristu vezuju najdublji koreni, naime, porodica Santana i ova destilerija datiraju s početka XVIII veka u mestu Jalisco u kome tada nije postojalo apsoluno ništa drugo osim nepreglednih polja plave agave, kaktusa koji je jedinstvena sirovina za dobijanje ovog alkoholnog pića.

Opširnije...

Latinski vinoljubac iz Holivuda

richard-gereRičard Gir već decenijama slama ženska srca sa velikog platna, a sad se okomio i na ostale delove tela i to kod oba pola. Još uvek zanosni holivudski star rešio je da u svet vina uđe na velika vrata, preko Italije, i svoje ime kao brend ukrsti sa zaista dobrim vinskim proizvodom. Naravno, sve se vrti oko brunela, a čast da uspostavi bliski kontakt sa čuvenim glumcem ima berba 2007. godine.

Opširnije...

Opra zna šta valja

oprahOpra Vinfri, čuvena TV talkshow zvezda, jedna je od najbogatijih osoba na planeti, iz čega se može izvući zaključak da kao poznavalac vina, a pritom pripadnik „haj sosajitija" može sebi da priušti vina poput Petrusa za doručak. Ipak, ova dama sjajnih manira, vinski frižider najradije puni u komšiluku, u dolini Napa. 

Opširnije...

Leo Messi i humana vina

leomessiLionel Messi, fudbalski maestro sa tri zvanične titule najboljeg na svetu, veliki je ljubitelj vina, ali i još veći humanista.

Leo Esentia Creadora je linija vina koju za čuvenog fudbalera i ambasadora UNICEF-a proizvodi argentinska vinarija (Bodega) Valentin Bianchi, a kompletan prihod od ovih vina ide u fondaciju Lionel Messi koja se bavi izgradnjom projekata fokusiranih na zaštitu i edukaciju socijalno ugrožene dece, njihov dalji uspešan razvoj, ali je uključena i u borbu protiv nekih retkih dečjih obolenja.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed

Online prodvnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama