Velika Zverka u vinogradu

chris-noth-wineSerija „Sex & gradnije proslavila samo četiri filmske drugarice, već i Chrisa Notha, koji je do poslednje epizode plenio svojim pomalo bledunjavim Mona Lisa osmehom i neočekivanim pojavljivanjem u gotovo svakom prelomnom trenutku.

seksigradGospodin Christopher David „Chris” Noth je sa iznenađenjima nastavio i nakon završetka serijala. Naime, zahvaljujući velikoj lovi koju je zgrnuo uz pomoć „seksa i grada”, okrenuo se svim srcem svojoj velikoj pasiji - vođenju noćnog rock kluba! Ali, Zverka nije samo vlasnik lokala Cutting Room na Menhetnu, on je i istinski zaljubljenik u vina, pa je tu strast čak ukrstio sa humanitarnim radom. U saradnji sa vinarijom Beaulieu Vineyards radio je na doniranju hrane gladnima. U intervjuu datom magazinu Wine Spectator” otkriva da se u svet vina najlakše ulazi ukoliko vas uvede iskusan prijatelj sa dobrim ukusom. Tom prilikom je otkrio svog vinskog gurua, Hala Irvinga, jednog od najvećih trgovaca alkoholnim pićima u Njujorku.

chris-boss- Ovo je Napoleonovo vino, rekao je Hal pružajući mi jedan Grand Cru Bordeaux - seća se Chris prelomnog trenutka i ulaska u krug vinskih zaljubljenika.
Iako drži rock klub, ponosan je na vinsku listu što je malo čudno ako se zna da uz rock muziku idu uglavnom pivo i žestina, pa čak i kokteli.
- Ako u karti opazite flašu dobrog vina, pre ćete se tu zaustaviti nego lutati po carstvu koktela.

Kad je ukus u pitanju, Zverka priznaje da najradije pije vina iz Kalifornije i Francuske. Ne čudi ako se zna da korene po ocu vuče iz Alzasa. Ali, u Alzasu je dosta slatkih i desertnih vina, pa Chris voli da kaže: Super je ako naletite na alzaški riesling koji ne sladi, onda je to vino fantastično!”

Konačno, u razgovoru priznaje da mu je dosadila popularnost pinot noir i svi ti hvalospevi oko vina od te sorte. Nije da ih ne voli, ali veći užitak mu predstavlja kada pronađe dobar cabernet sauvignon, a u poslednje vreme sve više otkriva i tajne merlota.

- Mislim da je jedna od najvećih laži izrečenih u filmu „Stranputice” (Sideways) ona kada glavni junak kaže: „Merlot is shit!”, kaže Noth.

S tim bi bilo teško ne složiti se!

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama