Opra zna šta valja

oprahOpra Vinfri, čuvena TV talkshow zvezda, jedna je od najbogatijih osoba na planeti, iz čega se može izvući zaključak da kao poznavalac vina, a pritom pripadnik „haj sosajitija" može sebi da priušti vina poput Petrusa za doručak. Ipak, ova dama sjajnih manira, vinski frižider najradije puni u komšiluku, u dolini Napa. 

Da čudo bude još veće, idealno Oprino vino uspeva u jednoj relativno mladoj boutique vinariji po imenu Blackbird Vineyards, čija se prva berba odigrala pre tačno deset godina na imanju koje je pre sađenja loze bilo plantaža oraha, hm!!! Vino Blackbird Illustration 2007, rađeno po receptima iz Bordoa je kupaža 48% merloa, i 30% kaberne frana i 22% kaberne sovinjona, a Wine Enthusiast ga ocenjuje sa 97 poena! Opra-wineDuboke, tamno-rubin boje, nosi na nosu najbolje od merloa: zrele šljive, ljubičice i naprstak moke, dok je na nepcu jednostavno nezaboravno. 

Koncentrat crnih voćkica uvijen je u satenske tanine, dok se zrele i uočljive kiseline, rezultat ledenih noći u vinogradu, kao strujni udar javljaju iz same završnice, baš zato da bi vino ostalo nezaboravno. Vino je jednostavno sve bolje iz gutljaja u gutljaj, a cena od 125$ nije previsoka za eliksir koji može potrajati decenijama na polici.

Uostalom, prvi merlo iz ove vinarije, 2003. godine ocenjen je sa 98 poena (Vinfolio) i rečima: najbolji merlo ikada napravljen koga niko ranije nije video.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama