Šta je meritage?
Q: Šta označava oznaka Meritage koja može da se nađe na vinima iz SAD?
(Goran Lukić, Banja Luka)
- Objavljeno u Q&A
- Tekst Redakcija Vino.rs
Q: Šta označava oznaka Meritage koja može da se nađe na vinima iz SAD?
(Goran Lukić, Banja Luka)
Q: Nedavno sam pročitala da jedan naš vinar koristi izraz Pet-Nat za penušavo vino koje priprema. Interesuje me o čemu se tu radi?
(Zorana M, Beograd)
Q: Bila sam nedavno u Italiji i među njihovim organskim vinima koja nose oznaku vino biologico videla i dosta onih deklarisanih kao vino vegano. Interesuje me kakva su ta veganska vina i šta su u stvari ona?
(Suzana Perić, Beograd)
Q: Da li treba pomirisati pampur nakon otvaranja flaše vina i zašto?
(Goran M, Inđija)
Q: Razmišljam da se okrenem veganskoj ishrani, a budući da sam ljubitelj vina interesuje me šta su i kakva su to veganska vina?
(Neda Marković, Beograd)
Q: Da li je vino bolje ukoliko se na čaši jasnije vide „vinske suze“?
(Goran Miladinović, Beograd)
Q: Možete li da mi pojasnite šta su to tanini, kako da ih prepoznam u vinu?
(Dragan Medić, Podgorica)
Q: Više puta sam čula u restoranima da je svetliji roze, boje lososa, kvalitetniji od onih tamnijih. Molim vas da mi odgovorite da li je to istina.
(Katarina Ranković, Banja Luka)
Q: Da li možete da mi kažete šta znači oznaka frizzante na nekim flašama penušavih vina?
(Marija Kocejić, Beograd)