Šta su tanini u vinu?
Q: Voleo bih da saznam nešto više o taninima, kako da ih prepoznam u vinu i šta sve utiče na njihovo pojavljivanje.
(Dragutin Mihajlović, Šid)
- Objavljeno u Q&A
- Tekst Redakcija Vino.rs
Q: Voleo bih da saznam nešto više o taninima, kako da ih prepoznam u vinu i šta sve utiče na njihovo pojavljivanje.
(Dragutin Mihajlović, Šid)
Q: Interesuje me šta se smatra meditativnim vinom, odnosno odakle taj termin?
(Tamara Vujošević, Beograd)
Q: Interesuje me od kojih sorti se u Srbiji najčešće prave crvena i bela vina?
(Goran Vujanić, Borča)
Q: Šta označava izraz dužina vina (wine's length) na koji povremeno nailazim u engleskim tekstovima?
(Zoran Lajčak, Beograd)
Q: Nameravam s prijateljem da posadim vinograd i krenem u proizvodnju vina, pa me interesuje koliko je otprilike potrebno novca za tako nešto?
(Miladin Spajić, Vršac)
Q: Da li vina koja su oksidativna, koja nisu skroz oksidirala, treba vratiti u restoranu?
Nikola Bogičević
Q: Kao vinar amater napravio sam prošle godine manju količinu vina od sorte župljanka. Poštovao sam sve procedure, kao i prethodnih nekoliko godina, proveravao vino nekoliko puta prilikom pretakanja i delovalo je da je sve u redu, bilo je oko 12 procenata alkohola.
Q: Zanima me da li je sorta otelo pogodna za spravljanje vina?
Dragan Kovač
Q: Poštovana, Intresuje me koliko ide vitamina C na 100 kg šire? Svako dobro,
Aleksandar G