Klaudio Jurčić: Preporuka s obale mora

Klaudio Jurčić: Preporuka s obale mora

Četvorostruki šampion među somelijerima Hrvatske, Klaudio Jurčić je ujedno i čuvar tajni vinskog podruma ekskluzivnog opatijskog retorana „Bevanda“.

- S obzirom na situaciju zaista se ne mogu žaliti pošto vreme provodim u „Bevandinom“ najeksluzivnijem apartmanu s direktim pogledom iz kreveta na Kvarnerski zaliv. Sa svega nekoliko metara iznad obale, čuju se valovi, oseti se miris mora... Zaista  čarobna jutra! Trenutno uglavnom uživam u kuvanju, ali radim i na novoj vinskoj karti za 2020. godinu. Što se izbora vina za karantin tiče, Sauvignon Galić 2018 lagano je i naglašene svežine, te tipično sovinjonski aromatično vino.

Zatim bih uzeo u obzir Chateau Minuty Rose et Or 2018, moj omiljeni rose, vrlo nežan i delikatan, sjajan partner ribljoj mediteranskoj kuhinji. Naravno, s obzirom na to da je restoran „Bevanda“ ambasador Dom Perignona tu je i jedan od mojih najdražih šampanjaca Dom Perignon Enoteque 1995. Definitivno moj favorit! Veliki sam ljubitelj kompleksnih sovinjona kao i stilistike vinifikacije u amforama, a Amfora Tomac 2017 zasigurno je jedna od najboljih ove tematike, mada će potpuni potencijal dostići tek kroz par godina.

Konačno, od crvenih vina tu je elegantna bordo kupaža Le Clos 9 2016 Galić, koja poslednjih godina dominira hrvatskom vinskom scenom.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama