Đorđe Simović: Domaće iz ličnih zaliha

Đorđe Simović: Domaće iz ličnih zaliha

Urednik poljoprivrede na Radio Novom Sadu, urednik i vlasnik portala Poljoprivreda.info i urednik Agrolista, Đorđe Simović je silom karantinskih prilika više na internetu nego obično:

- Stalno mi iskaču objave sa portala Vino.rs gde naši savremenici naznačavaju koja bi vina poneli u karantin. Da ne bi bilo po onoj narodnoj „što je babi milo, to joj se i snilo“, bolje bi bilo da je ova anketa naslovljena sa „Šta pijem u karantinu?“. To bi ukazalo na one ljubitelje vina koji imaju svoju arhivu ili zalihe, poštujući tako i sebe ali i proizvođače.

Lično, uvek dajem prednost domaćoj sceni, ali zbog ograničenosti prostora u stanu moje zalihe su relativno skromne. Tako sam prve dane sveopšte kućne izolacije iskoristio, što bi Bačvani rekli, da „koštam“ zatečeno vino 8 Tamburaša vinarije Zvonko Bogdan, potom Mačkov portugizer, a bio je tu i Kovačevićev Rosetto.

Uz još neka popijena vina bio sam na izmaku snaga i baš kad je na „koti 72 nestalo senfa“ (stara garda će se prisetiti ovog crtanog), spas je stigao u pravi čas: Ivana Šijački Majoroši me je spasla sa grašcem, neoplantom i merloom.

nazad na vrh

Srodni tekstovi