Redakcija Vino.rs

Redakcija Vino.rs

Biće mladog pinolea

Vinarija Vinum iz Sremskih Karlovaca ponovo je obeležila Dan pinolea čime se ova manifestacija mladog vina razvija u smeru tradicije.

Vinis 2016, Vinis

Minimalizam i svedenost se na vinu Vinis 2016 ističe isključivo u izgledu etikete. Crno i zlatno, natpis Vinis i obris lastavice u letu. Kraj priče. Sve ostalo je vrhunska elegancija, rakoš i očigledna potencija koliko crveno vino potentno biti može.

Degustacija velikih vina Sagmeister

Vinoteka i vinski bar Organski podrum biće u subotu 26. novembra od 18 sati epicentar dvočasovnog uživanja u sortama koje se ređe sreću i specijalnim vinima vinarije Sagmeister.

Nagrada u Beču za vinariju Jungić

Najveće svetsko ocenjivanje vina AWC Vienna u Beču nedavno je proglasilo Najbolje nacionalne proizvođače vina za 2022. godinu a iz Bosne i Hercegovine trofej je ponela vinarija Jungić sa Markovca kraj Banja Luke.

Prvi čovek Tikveša odlikovan Legijom časti

Osnivač grupe „M6” i predsednik Upravnog odbora vinarije Tikveš, Svetozar Janevski, odlikovan je najvišim francuskim ordenom „Vitez Legije časti” koji mu je u ime predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona uručio ambasador Francuske Republike u Skoplju Siril Baumgartner (Cyrille Baumgartner).

Pretplatite se na RSS feed