Muškarac u čaši

Muškarac u čaši

Kažu da žene stare kao mleko, a muškarci kao fino vino. Što će reči da oni koji se ne pretvore u sirće, lepo sazru!

Ako uzmemo da je to tačno, da li to znači da muškarce treba da biramo na isti način kao što biramo vino?

U principu, ne volim pitanje: „Koje je tvoje omiljeno vino?” Kad god mi ga neko postavi, pomislim kako je potpuno pogrešno, rame uz rame sa pitanjima: „Koja ti je omiljena knjiga” ili „Šta voliš da slušaš”. Na drugoj strani, svi volimo tumačenja. Zato i postoji gomila članaka na temu „Šta vaše omiljeno piće govori o vama” (većinom upućenih ženama). 

Eksperti kažu da su ljudi koji piju bela vina stidljiviji, zatvoreniji od ostalih. Oni koji piju crvena su opušteni i sigurni u sebe, a ljubitelji rozea glasni i šarmantni.  Ukoliko možete da izdvojite neku sortu koja ostavlja najveći utisak na vas, to očito može da odredi mnogo toga, pa i to kakvi vas muškarci privlače.

Evo kako ja to vidim:

- Ako, kao i ja, volite dobar šardone, za vas je proverena klasika, jer on ne izlazi iz mode. Ako je još malo odležalo u bariku, privlače vas sportsko-elegantni muškarci.

- Ako je vaša omiljena sorta italijanski rizling – za vas su veseljaci, omiljeni u društvu.

- Rajnski rizling pretpostavlja da preferirate jednostavne, razumne muškarce, kao što su sportisti ili naučnici, koji život gledaju kroz prizmu praktičnosti.

- Traminac vas vodi ka muškarcima koji su sigurni u sebe, ali ih drugi nekad ne razumeju sasvim.

- Sila, authohtona sorta, popularna je u kafanama. Ako je ona vaš izbor, najverovatnije vas privlače mlađi muškarci koji izlaze „na tamburaše”. 

- Muskatne sorte kao da govore da su metroseksualci vaš tip, oni što provode ispred ogledala više vremena nego vi i verovatno još lepše mirišu. 

- Sovinjon blan je znak da su vaš tip muškarci s kojima se ne treba šaliti, oni su umereni ali ozbiljni u svojim namerama. 

- Ako su rozei vaš izbor, instinktivno vas privlače iskusni muškarci, oni koji znaju za kompromis, koji vole da su glavni u društvu i uglavnom ih svi vole.

-Merlo poručuje da vas privlače ozbiljni muškarci, zreli, koji umeju da razmišljaju. 

- Za kaberne važ uglavnom isto kao i za merlo, samo ih treba još malo ukrotiti. 

- Prokupac, još jedna autohtona sorta, upečatljiva, moćna, kao balkanski muškarac – odlična, ako se lepo tretira. 

- Širaz, slično prokupcu, „ide” uz muškarce koji žele više da vas impresioniraju. Ipak, možete se osloniti na njih.

- Slatka i pojačana vina zahtevaju ozbiljnu atmosferu, a tu se najbolje uklapaju pravi muškarci, oni koji će vas izvesti na finu večeru, ali bez namere da vas zadive. 

- Organska vina usmeravaju vaše interesovanje ka hipsterima, vegeterijancima ili, pak, avanturistima. 

- Ako volite vina s ukusima (i slične izmišljotine), za vas su muškarci koji još nisu sigurni u to ko su, pa ih svaki dan drma kriza identiteta.

Eto, to su neka moja saznanja na ovu nezahvalnu temu. A volela bih da čujem i vaša. Naravno, uvek možemo da promenimo vino koje volimo ili tip muškarca o kojem maštamo. A ono što i vino i muškarce u mojoj glavi najčvršće povezuje jeste uverenje da ako imaju potencijal – i jedno i drugo se isplati čekati da sazre!

nazad na vrh

Srodni tekstovi