Marina Lazić

Marina Lazić

A kog vina se vi plašite?

Nedavno na jednoj prijatnoj degustaciji prijatelj vinski profesionalac rekao mi je da pri predstavljanju nekog vina ljudi znaju do te mere da preteraju sa stručnim izrazima, terminologijom, istorijom i kompleksnošću samog vina da to neminovno svakog prosečnog vinskog entuzijastu uplaši.

Vinski bonton za mlade dame

Ako ste zaista ambiciozni da izvučete maksimum iz predstojećeg vinskog događaja i istovremeno ostanete na maksimalnom nivou pribranosti i dostojanstva, evo 10 saveta kako jedna fina mlada dama treba da se ponaša na vinskom sajmu!

Piti ili hejtovati, pitanje je sad!

Od kad sam počela pisanje ove kolumne mnogo puta sam čula ovu rečenicu u vinskim krugovima: „Moraš više da hejtuješ da bi te više poštovali!“ Iskreno, kao mladu vinsku blogerku iznenadio me je ovaj stereotip da ako ne pljuješ nećeš zaslužiti respekt među čitaocima.

Kako (ne)postati vinski snob

Dok sam bila u maminom stomaku preko pupčane vrpce dobijala sam besprekorno ohlađen šardone, dozvoljenu čašu dnevno. Onda sam na flašicu (naravno Riedel) dobijala samo vrhunske bordo kupaže, sve dok za 18. rođenan nisam dobila kadu napunjenu Moetom da uđem tako ponovo rođena u veličansteni svet vina.

Aleksandar Duković: Prvi srpski vinski akademik

Glavni urednik magazina Wine Style, osnivač Srpske vinske akademije i ogranizator vinskih sajmova u beogradskom hotelu Zira i crnogorskoj marini Porto Montenegro, Aleksandar Duković je od prošle godine i prvi vlasnik sertifikata WSET 4 u Srbiji i prvi ovdašnji dobitnik titule vinskog akademika (Weinakademiker), koju mu je dodelila Austrijska vinska akademija.

Vodimo vinsku ljubav, a ne rat!

U poslednje vreme isplivala su raznorazna nezadovoljstva po pitanju nekih dugo očekivanih vinskih događaja, izostanka „velikih“ vinarija, izrečene su neke teške reči o osvojenim priznanjima i nagradama, digla se hajka oko radionica, tuđih žena, akreditacija, pričalo se štošta iza leđa i naslađivalo ponekim neuspehom.

Pretplatite se na RSS feed

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama